Hoe De Taakbalk Te Verplaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbalk Te Verplaatsen
Hoe De Taakbalk Te Verplaatsen

Video: Hoe De Taakbalk Te Verplaatsen

Video: Hoe De Taakbalk Te Verplaatsen
Video: W10-0031 De Taakbalk verplaatsen naar onderen, boven, linker of rechter zijkant van het bureaublad. 2024, Mei
Anonim

De taakbalk is een streep langs de (standaard) onderkant van het bureaublad, waarop de Start-knop is geplaatst om het hoofdmenu te openen. Bovendien bevat het de lade (systeemvak) en de systeemklok en worden de pictogrammen van geopende programma's in het midden weergegeven. De gebruiker heeft de mogelijkheid om andere standaard of zijn eigen paneeldelen aan dit paneel toe te voegen. Het is niet altijd de beste optie om al deze elementen op een horizontale balk onder aan het scherm te plaatsen, dus u kunt in Windows de taakbalk verplaatsen.

Hoe de taakbalk te verplaatsen
Hoe de taakbalk te verplaatsen

instructies:

Stap 1

Schakel het selectievakje uit om te voorkomen dat de taakbalk beweegt. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een plaats zonder pictogrammen. In het pop-upcontextmenu is het item "Vergrendel de taakbalk" verantwoordelijk voor het bepalen van de ruimtelijke oriëntatie van het paneel - als er een vinkje naast staat, klik dan op deze regel.

Stap 2

Beweeg de muiscursor over een vrije ruimte op het paneel, houd de linkerknop ingedrukt en verplaats de cursor naar de gewenste rand van het bureaublad. U zult de beweging van het paneel pas zien als de cursor zich op een voldoende kleine afstand van de rand van het scherm bevindt, en dan zal het onmiddellijk op een nieuwe plaats verschijnen.

Stap 3

Wijzig de breedte van de taakbalk om de nieuwe oriëntatie optimaal te benutten. Nadat u bijvoorbeeld naar de linker- of rechterrand van het scherm bent gegaan, is het onhandig om de labels op de paneelknoppen te lezen, omdat deze te smal worden, dus het is logisch om de paneelstrip breder te maken. Om dit te doen, beweegt u de cursor over de rand en wanneer de aanwijzer van vorm verandert en een tweepuntige pijl wordt, drukt u op de linkerknop en verplaatst u de rand op voldoende afstand naar het midden van het scherm.

Stap 4

Gebruik de grafische interface van het besturingssysteem om de taakbalk te verbergen - dit zal helpen om ruimte vrij te maken voor programmavensters als het paneel te breed wordt. U kunt dit mechanisme inschakelen door met de rechtermuisknop op een lege ruimte in de taakbalk te klikken en Eigenschappen te kiezen in het contextmenu. Er wordt een extra venster geopend waarin u in het veld "Taakbalk automatisch verbergen" een vinkje moet zetten en vervolgens op de knop "OK" moet klikken. Daarna zal het paneel alleen uit de rand van het scherm zweven als u de muiscursor dicht bij deze rand beweegt.

Stap 5

Bevestig de positie van het paneel op een nieuwe locatie, nadat u klaar bent met het aanpassen van het uiterlijk. Deze stap is optioneel, maar kan voorkomen dat u per ongeluk de taakbalk verplaatst. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Dock-taakbalk in het contextmenu.

Aanbevolen: