Hoe Installeer Ik XP Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik XP Op Een Laptop
Hoe Installeer Ik XP Op Een Laptop

Video: Hoe Installeer Ik XP Op Een Laptop

Video: Hoe Installeer Ik XP Op Een Laptop
Video: HOW TO INSTALL WINDOWS XP ON LAPTOP 2024, April
Anonim

Velen letten bij het kiezen van een laptop op de versie van Windows die daarbij hoort. Meestal is apparatuur zonder voorgeïnstalleerd systeem goedkoper. Daarom is er altijd de mogelijkheid om Windows zelf te installeren.

Hoe installeer ik XP op een laptop
Hoe installeer ik XP op een laptop

instructies:

Stap 1

Koop een gelicentieerde schijf met het besturingssysteem Windows XP. Microsoft brengt momenteel speciale edities van het besturingssysteem voor notebooks uit. Let bij het kiezen van een geschikte optie op de technische kenmerken van de machine. Gewoonlijk is Windows XP Professional met SP3 voorgeïnstalleerd meer dan genoeg voor elk apparaat. Bewaar alle belangrijke gegevens op verwisselbare media als de laptop al een besturingssysteem heeft om te voorkomen dat u deze in de toekomst kwijtraakt.

Stap 2

Plaats de cd-rom in het station en start het apparaat opnieuw op. Druk op de Delete-toets om het BIOS-menu te openen. Start het tabblad voor het selecteren van de systeemstartparameters. Stel in de eerste plaats de functie van het lezen van informatie van cd / dvd in en plaats in de tweede plaats het opstarten vanaf de harde schijf (HDD). Sla uw wijzigingen op door op F10 en vervolgens op Y te drukken om opnieuw op te starten.

Stap 3

Wacht tot het installatieprogramma vanaf de schijf start. Vervolgens ziet u een menu voor het selecteren van een partitie om het systeem op te starten. Specificeer de C: / schijf als de gewenste locatie. U kunt ook het vereiste aantal extra partities op de harde schijf maken. Druk op F om het geselecteerde gebied op te maken. Onthoud dat hierdoor alle gegevens op de harde schijf worden gewist. Zodra het formatteren is voltooid, wordt de computer opnieuw opgestart.

Stap 4

Volg de verdere installatie van het systeem, die in automatische modus zal verlopen. Slechts één keer in het proces wordt u gevraagd om een accountnaam op te geven en een wachtwoord te bedenken om u aan te melden.

Stap 5

Ga naar de website van uw laptopfabrikant zodra de installatie is voltooid en download de nieuwste stuurprogramma's voor uw moederbord, videokaart en geluidskaart. Activeer het systeem door in een speciaal venster dat in de lade wordt geopend, de licentiecode in te voeren die zich op de hoes van de Windows XP-schijf bevindt.

Aanbevolen: