Hoe Installeer Ik Windows Op Een Schone Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Op Een Schone Laptop
Hoe Installeer Ik Windows Op Een Schone Laptop

Video: Hoe Installeer Ik Windows Op Een Schone Laptop

Video: Windows 10 Installeren op jouw PC! | Tutorial 2022, December
Anonim

Als je een laptop hebt, is het tijd om er een besturingssysteem op te installeren. Hun keuze is nu vrij groot, maar de meest voorkomende is Windows. Daarom is het beter om er bij stil te staan. En de installatie zal geen problemen opleveren, zelfs niet als je het voor de eerste keer doet.

Notitieboekje
Notitieboekje

Het is nodig

Laptop, installatieschijf

instructies:

Stap 1

Koop gelicentieerde Windows. Dit kan in bijna elke computerwinkel.

Installatie schijf
Installatie schijf

Stap 2

Laad je laptop op. Zet het aan. Druk bij het inschakelen op de Del-toets totdat u het BIOS verlaat (dit is een blauw of grijs venster met Engelse letters).

BIOS
BIOS

Stap 3

Ga naar het gedeelte Geavanceerde BIOS-functies en gebruik de pijlen om het subitem First Boot Device te selecteren. Druk op Enter. Selecteer vervolgens CD-Rom en druk nogmaals op Enter. Sla de wijzigingen op, plaats de schijf van het besturingssysteem en start de laptop opnieuw op.

Stap 4

Wanneer het eerste venster wordt geopend, selecteert u "Installeren". Aangezien we het besturingssysteem op een schone laptop installeren, drukt u in het volgende venster op "enter". Vervolgens wordt de licentieovereenkomst geopend. Het moet worden geaccepteerd door op de F8-toets te drukken. In het volgende venster wordt u gevraagd om acties met de harde schijf. Om door te gaan met de installatie, drukt u op C en kiest u om een ​​nieuwe partitie te maken.

Stap 5

Kies ervoor om de partitie te formatteren met NTFS, omdat dit de beste optie is. Daarna gaat de installatie automatisch verder. Na een tijdje zal de laptop opnieuw opstarten. Laad nu het BIOS opnieuw en herstel de instellingen die u hebt gewijzigd. Dat wil zeggen, ga naar Geavanceerde BIOS-functies, selecteer Eerste opstartapparaat, installeer de HDD, sla de wijzigingen op en start de laptop opnieuw op.

Stap 6

Na het laden van het besturingssysteem wordt een venster geopend voor het invoeren van het serienummer. Zoek het in het Windows-vak en vul de juiste velden in. Klik in elk volgend venster verder totdat er een venster verschijnt waarin u wordt gevraagd een naam en organisatie in te voeren. Zorg ervoor dat u uw naam of gebruikersnaam invoert. Dit is nodig om uw account aan te maken. Klik nogmaals op "Volgende".

Stap 7

Dan wordt het programma automatisch geïnstalleerd, u hoeft verder niets te doen. Tijdens de installatie zal de laptop meerdere keren opnieuw opstarten, let hier niet op. Als u ziet dat het standaard bureaublad op het scherm verschijnt, betekent dit dat het besturingssysteem is geïnstalleerd.

Bureaublad
Bureaublad

Populair per onderwerp