Hoe Installeer Ik Een Grafische Kaart In Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Grafische Kaart In Een Laptop
Hoe Installeer Ik Een Grafische Kaart In Een Laptop

Video: Hoe Installeer Ik Een Grafische Kaart In Een Laptop

Video: Hoe Installeer Ik Een Grafische Kaart In Een Laptop
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Maart
Anonim

Het vervangen van de videokaart kan zowel in computers als laptops. Sommige laptopmodellen hebben ondersteuning voor het installeren van externe videokaarten, waardoor gebruikers verbeteringen of reparaties aan de apparatuur kunnen aanbrengen. Opgemerkt moet worden dat niet alle apparaten videokaartvervanging ondersteunen.

Hoe installeer ik een grafische kaart in een laptop
Hoe installeer ik een grafische kaart in een laptop

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - thermisch vet.

instructies:

Stap 1

Notebooks die de mogelijkheid hebben om de videokaart te vervangen, zijn uitgerust met een MXM-connector. De aanwezigheid van dit slot geeft aan dat het apparaat een discrete grafische kaart van een externe fabrikant heeft, die niet op het moederbord is gesoldeerd. Als uw laptop alleen een geïntegreerde grafische kaart heeft, bijvoorbeeld van Intel, is de vervangingsprocedure niet mogelijk, omdat dergelijke adapters zijn ingebouwd in het moederbord en kunnen niet worden verwijderd zonder speciale hardware.

Stap 2

Zet je laptop uit en haal de stekker uit het stopcontact. Trek de batterij uit de achterkant van het apparaat met behulp van de speciale vergrendelingen op de behuizing. Draai met een schroevendraaier de schroeven los waarmee het hoofddeksel van het apparaat is bevestigd.

Stap 3

Alle hardware die op de computer is geïnstalleerd, bevindt zich onder de kap. Opgemerkt moet worden dat op sommige laptopmodellen een speciaal gedeelte is gemaakt voor het vervangen van de videokaart. Controleer daarom, voordat u de afdekking verwijdert, de behuizing zorgvuldig op verwijderbare onderdelen en afzonderlijke blokken.

Stap 4

Om de grafische kaart te verwijderen, moet u de koeler verwijderen die aan de bovenkant van de grafische chip is bevestigd. Draai de bevestigingsschroeven los en verwijder vervolgens de stroomconnector uit de sleuf op het moederbord. Verwijder vervolgens de warmtekussens, die ook zijn vastgezet met speciale schroeven, en leg ze opzij. Verwijder het apparaat zo voorzichtig mogelijk om de kwetsbare grafische chip niet te beschadigen.

Stap 5

Schroef de MXM-kaart los door de resterende schroeven te verwijderen. Til daarna de kaart voorzichtig op en verwijder deze uit de sleuf. Verwijder de thermische mantel van de oude kaart en bevestig deze op dezelfde manier aan de nieuwe adapter. Dit moet zo gebeuren dat de plaatsing van de thermische afstandhouders van de behuizing overeenkomt met de positie van de geheugenblokken.

Stap 6

Installeer de nieuwe grafische kaart in de sleuf en breng een dunne laag koelpasta aan op de GPU, schroef vervolgens de kaart vast en installeer het laptopkoelsysteem. Het is vermeldenswaard dat de koelpasta de hele chip gelijkmatig moet bedekken.

Stap 7

Installeer warmtekussens en zet de koeler vast. Zet de plastic onderdelen van de laptop weer in elkaar en plaats de beschermhoes terug. Daarna kunt u de laptop starten om de werkresultaten te bekijken. De installatie van de videokaart is voltooid.

Aanbevolen: