Hoe Schrijfrechten In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijfrechten In Te Stellen
Hoe Schrijfrechten In Te Stellen

Video: Hoe Schrijfrechten In Te Stellen

Video: Hoe Schrijfrechten In Te Stellen
Video: Windows 10: verborgen bestanden en extensies weergeven 2024, Mei
Anonim

Om bestanden over het netwerk over te dragen, wordt op de computer een gedeelde netwerkmap aangemaakt, die vrij toegankelijk is voor computers op het lokale netwerk. Als u informatie naar een dergelijke map probeert te kopiëren en het besturingssysteem geeft een fout weer, dan bent u niet gemachtigd om naar de gedeelde netwerkbron te schrijven. Dergelijke rechten kunnen worden ingesteld in dezelfde systeeminstellingen als waar de map wordt gedeeld.

Hoe schrijfrechten in te stellen
Hoe schrijfrechten in te stellen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Zoek een map die u kunt openen. Het handigst is om dit te doen via "Deze computer" of via "Netwerkomgeving". De pictogrammen voor deze snelkoppelingen zijn te vinden op het bureaublad of in het menu Start. In de regel zijn al deze mappen standaard, dus er zullen geen problemen zijn met het zoeken.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer "Toegang" of "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Ga naar het tabblad "Beveiliging" als je voor de laatste optie hebt gekozen. Selecteer de gebruiker "NETWERK" uit de lijst met de titel "Groepen en gebruikers". Bekijk de lijst met machtigingen die voor de NETWORK-gebruiker onder aan het venster verschijnt. Klik op de knop "Wijzigen".

Stap 3

Selecteer in het venster "Machtigingen voor de NETWERK-groep" de machtiging die de rechten instelt om naar de map te schrijven - "Wijzigen". Vink het vakje aan in de kolom Toestaan. Vink ook het vakje naast Opnemen aan. Klik op "OK" om het venster te sluiten.

Stap 4

Controleer het resultaat door de bestanden over het netwerk naar een gedeelde netwerkmap te kopiëren. Mogelijk moet u uw computer opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren. Als het besturingssysteem nog steeds een fout geeft, controleer dan zorgvuldig alle netwerkinstellingen, evenals de Windows Firewall-instellingen en de netwerkbeveiligingsinstellingen van uw antivirusprogramma. Het is het beste om de firewall uit te schakelen, omdat deze meestal alle verbindingen blokkeert die beschikbaar zijn voor de computer via lokale netwerken.

Stap 5

Over het algemeen kunnen we stellen dat het niet zo moeilijk is om schrijfrechten in het besturingssysteem in te stellen. Het is ook vermeldenswaard dat bestanden die naar een gedeelde netwerkmap zijn gekopieerd, verschillende virussen kunnen bevatten die gegevens naar services van derden kunnen verzenden, dus installeer antivirussoftware om dergelijke bedreigingen volledig te verwijderen.

Aanbevolen: