Hoe De Ontvanger In Te Stellen

Hoe De Ontvanger In Te Stellen
Hoe De Ontvanger In Te Stellen

Video: Hoe De Ontvanger In Te Stellen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: KPN 4K TV-Ontvanger ARRIS VIP5202 - Review (Consumentenbond) 2023, Februari
Anonim

De satellietschotel wordt gekocht, de ontvanger wordt uitgepakt en om jezelf onder te dompelen in de overvloed en verscheidenheid aan satelliettelevisiekanalen, blijft het om de ontvanger af te stemmen.

Hoe de ontvanger in te stellen
Hoe de ontvanger in te stellen

Het moeilijkste en meest subtiele deel van het afstemmen is het correct en nauwkeurig richten van de antenne op de satelliet. Feit is dat een afwijking van een antenne met een diameter van 90 cm met slechts 1 graad van de optimale richting leidt tot een halvering van het signaal, en de instrumenten die worden gebruikt om de antenne te richten hebben een veel grotere fout. Dit betekent dat het mogelijk is om de antenne slechts bij benadering op de instrumenten te richten, en de uiteindelijke afstelling moet worden uitgevoerd in overeenstemming met het werkelijke niveau van het ontvangen signaal.

  1. Sluit de ontvanger aan op het tv-toestel, stel de tv zo in dat het menu op het scherm verschijnt. Het is onmogelijk om aanpassingen te maken zonder de lokale oscillatorfrequentie te specificeren, aangezien een signaal wordt ontvangen aan de ontvangeringang, gelijk aan het verschil in de frequenties van het satellietsignaal en de lokale oscillator van de omzetter. Open het antenne-instellingsitem (Antenne-instellingen of Antenne-instellingen) en stel de lokale oscillatorfrequentie in.
  2. Open het item Kanaal zoeken en specificeer de parameters van het satellietsignaal dat nauwkeurig in het gebied wordt ontvangen. De signaalkwaliteitsbalken die op het scherm verschijnen, helpen bij het instellen. Draai de antenne totdat de kwaliteitsschaal een niet-nul resultaat aangeeft. Het blijft om de antenne zo te richten dat het signaal zijn maximale waarde bereikt, zijn positie vast te stellen en naar kanalen te zoeken. Het kan geen kwaad om ervoor te zorgen dat de gewenste satelliet wordt "gevangen", omdat verschillende satellieten signalen hebben die overeenkomen in parameters. Let bij het volledig aandraaien van de bouten op het signaalniveau: deze handeling is gevaarlijk omdat de antenne opzij kan worden getrokken.
  3. "Zoeken" naar kanalen is eigenlijk niet zozeer een zoekopdracht als wel het laden van gegevens over de parameters van satellietprogramma's in het geheugen van het apparaat. Deze gegevens worden als onderdeel van het signaal verzonden en moeten door de ontvanger correct worden herkend. Ze kunnen ook handmatig worden ingevoerd (handmatig zoeken, handmatig zoeken), wat tijdrovender, maar betrouwbaarder is. Het is het gemakkelijkst om de ontvanger automatisch in te stellen, maar het kan langer duren. Het meest effectief is Network Search, maar niet alle satellieten ondersteunen dit (NTV+ ondersteunt, maar Yamal niet).

Populair per onderwerp