Hoe De Edimax-router In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Edimax-router In Te Stellen
Hoe De Edimax-router In Te Stellen

Video: Hoe De Edimax-router In Te Stellen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Как настроить Wi-Fi роутер Edimax 2023, Februari
Anonim

Als u besluit om thuis een Wi-Fi-router te installeren om uw eigen lokale netwerk met internettoegang te creëren, dan moet deze correct worden geconfigureerd. Dit vereist dat rekening wordt gehouden met veel nuances die verband houden met specifieke situaties.

Hoe de Edimax-router in te stellen
Hoe de Edimax-router in te stellen

Het is nodig

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Kies een Wi-Fi-router die werkt met uw ISP. Bepaal of u een WAN- of DSL-connector nodig hebt. Controleer het aantal Ethernet-poorten waarop u desktopcomputers gaat aansluiten. Ontdek de soorten wifi-netwerken die door de geselecteerde router worden ondersteund.

Stap 2

Sluit deze apparatuur aan op wisselstroom. Sluit de ISP-kabel aan op de WAN-connector. Sluit nu uw stationaire computer of laptop aan op de LAN-poort van de wifi-router. Schakel beide apparaten in.

Stap 3

Nadat het besturingssysteem is geladen, opent u een internetbrowser en voert u http://192.168.2.1 (Edimax-routers) in de adresbalk in. Vul in het menu dat wordt geopend de velden Gebruikersnaam en Wachtwoord in met respectievelijk de waarden admin en 1234. Ga na het openen van de webinterface van de router naar het menu Algemene instellingen en selecteer het WAN-item.

Stap 4

Selecteer het type datalink, bijvoorbeeld PPTP, en klik op Volgende. Vul de volgende velden in: Gebruikers-ID, Wachtwoord en PPTP-gateway. Deze gegevens dienen aangeleverd te worden door uw provider. Typ 1400 in het MTU-veld Activeer Dual Wan Access door het vakje ernaast aan te vinken. Klik op de knop Toepassen. De router zal automatisch opnieuw opstarten.

Stap 5

Open het menu Status en selecteer Internetverbinding. Zorg ervoor dat de router verbinding maakt met de server en een IP-adres krijgt. Open nu opnieuw het menu Algemene instellingen en ga naar Draadloos.

Stap 6

Configureer de draadloze netwerkinstellingen door de naam, het wachtwoord, het beveiligingstype en het radiosignaal op te geven. Klik op de knop Toepassen en wacht tot de wifi-router opnieuw is opgestart. Open nu het menu Geavanceerde instellingen, selecteer NAT en klik op Volgende. Markeer in het nieuwe menu de optie Virtuele server en klik op Volgende. Klik nu op de knop Toepassen. Hiermee is de configuratie van de Edimax wifi-router voltooid.

Populair per onderwerp