Hoe De Ingebouwde Microfoon In Een Laptop In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Ingebouwde Microfoon In Een Laptop In Te Stellen
Hoe De Ingebouwde Microfoon In Een Laptop In Te Stellen

Video: Hoe De Ingebouwde Microfoon In Een Laptop In Te Stellen

Video: How to Fix All Microphone Not Working Issues in Windows 10/8/7 2022, December
Anonim

De ingebouwde microfoon in een moderne laptop is een enorm voordeel ten opzichte van oudere computers, toen je een microfoon moest kopen, deze op een computer moest aansluiten en ernaast moest zetten: extra geld, extra tijd, extra ruimte. Maar ook de ingebouwde microfoon gaat soms niet automatisch aan. Hoe hiermee om te gaan?

Hoe de ingebouwde microfoon in een laptop in te stellen
Hoe de ingebouwde microfoon in een laptop in te stellen

instructies:

Stap 1

Controleer allereerst of je laptop in principe een microfoon heeft. Over het algemeen wordt nu 99% van de laptops geproduceerd met een ingebouwde microfoon, maar er zal geen onnodige verificatie zijn. Inspecteer hiervoor de laptoptas en lees de specificatie. De documenten voor uw laptop zullen zeker aangeven of deze een ingebouwde microfoon heeft of niet. Houd er rekening mee dat als uw laptop een webcam heeft, er zeker een microfoon is. De microfoon is ook te zien via Apparaatbeheer.

Stap 2

Controleer de aanwezigheid en instellingen van de microfoon via het Configuratiescherm van uw laptop. Open in het Configuratiescherm het gedeelte "Geluid", het tabblad "Opnemen" - als de microfoon in uw computer is ingebouwd, wordt deze daar weergegeven. Klik op de knop Eigenschappen. Controleer of het is ingeschakeld, apparaatinstellingen op de tabbladen "Niveaus", "Verbeteringen", "Geavanceerd".

Stap 3

Als de microfoon als apparaat aanwezig is in het Control Panel, maar je kunt hem nog steeds niet horen, kan het zijn dat deze is geconfigureerd voor een zeer stille geluidsoverdracht. In dit geval is het noodzakelijk om de gevoeligheid van het apparaat te verhogen. Ga opnieuw naar het Configuratiescherm en open het gedeelte "Geluid". Open het menu-item "Eigenschappen" voor het microfoonapparaat. Vink op het tabblad "Geavanceerd" het vakje aan naast "Toepassingen toestaan ​​het apparaat in de exclusieve modus te gebruiken" en "Voorrang geven aan toepassingen in de exclusieve modus". Stel het vervolgens in op de hoogste bit- en samplefrequentie. Probeer vervolgens de microfoon te testen. Als alles in orde is, is je stem duidelijk hoorbaar, dit betekent dat je het apparaat goed hebt geconfigureerd. Als je je nog steeds niet kunt horen, probeer dan de bitdiepte en frequentie opnieuw te wijzigen. Houd er rekening mee dat het probleem ook in de audioversterking kan zitten, die wordt aangepast in het tabblad "Verbeteringen".

Populair per onderwerp