Hoe De Taal Op De Taakbalk In Te Stellen

Hoe De Taal Op De Taakbalk In Te Stellen
Hoe De Taal Op De Taakbalk In Te Stellen

Video: Hoe De Taal Op De Taakbalk In Te Stellen

Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2022, September
Anonim

Om de invoertaal te wijzigen, drukt u vaker op de sneltoets die aan deze bewerking is toegewezen (meestal left alt = "Image" + SHIFT). Het besturingssysteem met de standaardinstellingen geeft een pictogram weer dat de huidige invoertaal aangeeft in het systeemvak van de taakbalk (in de "lade") - het wordt ook vaak gebruikt om de toetsenbordindeling te wijzigen.

Hoe de taal op de taakbalk in te stellen
Hoe de taal op de taakbalk in te stellen

instructies:

Stap 1

Klik met de linkermuisknop op het aanwijzerpictogram voor de huidige invoertaal in het systeemvak en selecteer de gewenste taal in het pop-upcontextmenu. Dit is hoe de toetsenbordindeling moet worden gewijzigd met behulp van de taakbalk in zijn eenvoudigste vorm. Als er geen taalindicator in de lade zit, ga dan naar de tweede stap.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op de taakbalk om het contextmenu te openen. Open in Windows 7 het gedeelte Panelen in het menu en vouw in Windows XP het gedeelte Werkbalken uit. Klik hoe dan ook op de rij "Taalbalk" in dit gedeelte en het aanwijzerpictogram voor de huidige invoertaal zou op de taakbalk moeten verschijnen. Als de regel "Taalbalk" in het contextmenu ontbreekt, ga dan naar de volgende stap.

Stap 3

Als u Windows 7 of Windows Vista gebruikt, moet u het configuratiescherm openen - de bijbehorende regel bevindt zich in het hoofdmenu van het systeem op de knop "Start". Klik in het paneel op de rij Regionale en taalopties.

Stap 4

Klik op de knop met het label "Toetsenbord wijzigen" door naar het tabblad "Talen en toetsenborden" van het geopende venster te gaan. Als gevolg hiervan wordt een ander venster geopend - "Talen en tekstinvoerservices".

Stap 5

Vink de vakjes aan naast "Gedokt in de taakbalk" en "Tekstlabels weergeven in de taalbalk" en sluit vervolgens alle geopende instellingenvensters door op de knop "OK" erin te klikken.

Stap 6

Als u Windows XP gebruikt, moet u ook het configuratiescherm starten, de link waarnaar in het hoofdmenu in het gedeelte "Instellingen" wordt geplaatst. Op dit besturingssysteem moet u in het paneel eerst op de regel "Datum, tijd, regionale en taalopties" klikken en vervolgens op "Regionale en taalopties" klikken. Druk op het tabblad "Talen" van het geopende venster op de knop "Details".

Stap 7

Klik op de knop met het label Taalbalk op het tabblad Opties in het venster Talen en tekstservices. Het venster "Taalbalkinstellingen" wordt geopend, waar u de selectievakjes "Taalbalk op bureaublad weergeven" en "Tekstlabels in taalbalk weergeven" moet aanvinken. Wanneer u in dit venster op de knop "OK" klikt, verschijnt een apart paneel op het bureaublad met een indicator van de huidige invoertaal - u kunt het minimaliseren naar de taakbalk. Sluit vervolgens alle drie de geopende instellingenvensters in volgorde.

Populair per onderwerp