Hoe Een Webcam Op Een Laptop In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Webcam Op Een Laptop In Te Stellen
Hoe Een Webcam Op Een Laptop In Te Stellen

Video: Hoe Een Webcam Op Een Laptop In Te Stellen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to install webcam, UVC camera to windows 10, 8, 2023, Februari
Anonim

De meeste moderne laptops hebben een ingebouwde webcam in hun behuizing. Gebruikers van dergelijke laptops hebben geen speciale configuratie nodig. Maar soms zijn de eigenaren niet tevreden met de kwaliteit van de ingebouwde camera en wordt er een aparte gekocht, die correct moet worden geïnstalleerd en geconfigureerd. In de regel zijn er geen serieuze instellingen voor gewone webcams, bijna elke gebruiker kan deze taak aan.

Hoe een webcam op een laptop in te stellen
Hoe een webcam op een laptop in te stellen

Het is nodig

  • -Webcam;
  • - schijf met stuurprogramma's voor de webcam;
  • - een programma om met webcams te werken.

instructies:

Stap 1

Gebruik de camera die in de laptoptas is ingebouwd en controleer de werking ervan door naar het menu van het besturingssysteem "Deze computer" te gaan en door het pictogram in het gedeelte "Scanners en camera's" uit te voeren, het hulpprogramma te openen. Het geeft de interface weer waarmee de camera is geconfigureerd. In dit geval werkt de camera als een spiegel, je ziet jezelf erin.

Stap 2

Als je een aparte camera hebt, installeer dan de stuurprogramma's ervan (meestal wordt er een schijf meegeleverd met de camera in een doos met een merknaam) zodat het USB-videoapparaat correct werkt.

Stap 3

Sluit de camera aan nadat de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd. Dankzij hen zal het systeem de webcam automatisch detecteren, installeren en starten door de hulpprogramma-interface te openen. Als dit niet is gebeurd, klik dan op "Start" in de taakbalk, vervolgens op "Alle programma's" en zoek in de lijst met mappen de naam van uw webcam. Meestal bevat de map Cam of Web root.

Stap 4

Voer het hulpprogramma uit, als het niet automatisch start, door te dubbelklikken op het pictogram. De interface zal verschijnen, waarin een van de vensters een weergave van u is vanaf de webcam. Kantel of draai hem zodat je gezicht volledig zichtbaar is.

Stap 5

Onderzoek de camera. Het gebeurt zo dat de knoppen voor het aanpassen van de scherpte van het beeld er precies op zitten. Gebruik in dit geval deze knoppen om de afbeelding aan te passen voor de beste uitstraling.

Stap 6

Als er geen instelknoppen op de camerabody zitten, ga dan naar de instellingen en pas de benodigde parameters aan, bijvoorbeeld helderheid, contrast, kleurweergave, voeg desgewenst extra effecten toe.

Stap 7

Als er geen instellingen rechtstreeks in het hulpprogramma zijn, configureert u de webcam met behulp van een communicatieprogramma, bijvoorbeeld Skype. Open het menu-item dat is gekoppeld aan video- of video- en spraakinstellingen. Ga hiervoor naar “Oproepen” → “Video” → “Video-instellingen” → “Webcam-instellingen”. Pas de schuifregelaars naar wens aan. Als u een agent van Mail.Ru gebruikt, configureert u uw webcam door naar het gedeelte "Spraak en video" in de agentinstellingen te gaan.

Stap 8

Gebruik speciale programma's door deze van internet te downloaden om de mogelijkheden van uw camera uit te breiden en extra effecten te verkrijgen.

Populair per onderwerp