Het Bureaublad Aanpassen Met Het Voorbeeld Van Windows XP

Inhoudsopgave:

Het Bureaublad Aanpassen Met Het Voorbeeld Van Windows XP
Het Bureaublad Aanpassen Met Het Voorbeeld Van Windows XP

Video: Het Bureaublad Aanpassen Met Het Voorbeeld Van Windows XP

Video: Het Bureaublad Aanpassen Met Het Voorbeeld Van Windows XP
Video: Как установить windows xp на VirtualBox (пошаговая инструкция) 2024, April
Anonim

Voeg felle kleuren toe aan uw computer! U kunt verschillende schermbeveiligingen, achtergronden, achtergronden en pictogrammen kiezen en wijzigen met behulp van de Windows XP-bibliotheek. Bovendien worden u op internet duizenden thema's en ontwerpopties aangeboden door zowel specialisten als gewone gebruikers.

Het bureaublad aanpassen met het voorbeeld van Windows XP
Het bureaublad aanpassen met het voorbeeld van Windows XP

instructies:

Stap 1

Een bureaubladthema kiezen

Om het thema van het bureaublad te wijzigen, moet u de optie Eigenschappen - Weergave vinden. U kunt het Configuratiescherm gebruiken, maar het is gemakkelijker om ergens op het bureaublad met de rechtermuisknop te klikken en Eigenschappen te selecteren in het contextmenu dat verschijnt. in het geopende venster selecteert u het tabblad Thema's. In het venster Thema's heeft u de mogelijkheid om verschillende thema's voor Windows te kiezen. Met het systeem kunt u een voorbeeld van de pagina bekijken en evalueren hoe deze eruit zal zien. Nadat je het gewenste thema hebt gekozen, klik je op Toepassen. Veel sites bieden gratis thema's die door gebruikers zijn geüpload. Soms kan het gewoon een achtergrondafbeelding zijn, soms zijn het volwaardige thema's, met een achtergrondafbeelding, pictogrammen, screensavers en geluiden.

Stap 2

Een achtergrond kiezen

Om de "achtergrond" te wijzigen, moet u de optie Eigenschappen - Weergave openen en het tabblad Bureaublad selecteren. In het geopende venster ziet u een volledige lijst met beschikbare achtergronden. U hebt de mogelijkheid om een voorbeeld van alle achtergrondafbeeldingen boven aan het venster te bekijken. Selecteer de gewenste afbeelding, klik op Toepassen en vervolgens op OK. Het uiterlijk van het behang is afhankelijk van de grootte. Er zijn verschillende manieren om de "achtergrond" te rangschikken: u kunt de afbeelding uitrekken tot het hele bureaublad, deze in het midden plaatsen of het hele scherm ermee "betegelen". Als u aanvullende wijzigingen wilt aanbrengen, kunt u de pictogrammen in het venster Eigenschappen - Weergave wijzigen door op de knop Bureaubladinstellingen te klikken. Selecteer gewoon de gewenste pictogrammen, klik op Pictogram wijzigen en kies degene die u leuk vindt. Klik op OK om de wijzigingen te bevestigen of op Annuleren als u de wijzigingen verwerpt.

Stap 3

Een desktop-screensaver kiezen

U kunt instellen dat de schermbeveiliging op het bureaublad wordt weergegeven wanneer de computer is ingeschakeld maar een tijdje niet is gebruikt. Ga naar het menu Eigenschappen - Beeldscherm en selecteer het tabblad Schermbeveiliging. Selecteer een screensaver uit de lijst en evalueer hoe deze eruit zal zien in het voorbeeldvenster. Met de knop Bekijken kunt u het opstartscherm in volledig schermformaat bekijken. Om terug te keren naar het eigenschappenvenster, hoeft u alleen maar de muis te bewegen. U kunt ook de snelheid van de screensaver-objecten aanpassen. Selecteer hiervoor de optie Opties en pas de snelheid en locatie van objecten aan. Klik OK. U kunt de tijd instellen waarop het opstartscherm verschijnt. De minimale tijd waarna de screensaver wordt ingeschakeld, is 1 minuut.

Stap 4

Andere instellingen

Bovendien kunt u de kleur van de bureaubladvensters, de grootte en de kleur van het lettertype wijzigen. Selecteer Uiterlijk in het venster Eigenschappen - Weergave. In Windows kunt u ook verschillende speciale effecten toepassen, zoals een donkerder effect voor menu's en tooltips. Dit kan op het tabblad Effecten. Klik na het wijzigen op Toepassen en/of OK.

Aanbevolen: