Hoe CDA-formaat Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe CDA-formaat Te Branden
Hoe CDA-formaat Te Branden

Video: Hoe CDA-formaat Te Branden

Video: Hoe CDA-formaat Te Branden
Video: 28 панфиловцев. Самая полная версия. Panfilov's 28 Men (English subtitles) 2024, April
Anonim

Onlangs nadert huishoudelijke mediatechnologie steeds meer computertechnologie, het begint aanvankelijk computergegevenstypen te "begrijpen". Maar er zijn nog steeds veel muziekcentra die niets anders kunnen afspelen dan gewone audio-cd's. Dit type schijf wordt ook wel CDA genoemd. Op de computer verschijnt de lijst met nummers op zo'n schijf als Track-01.cda. Om op schijf te branden en gecomprimeerd naar mp3-muziek af te spelen, moet u speciale programma's gebruiken om ze naar opnamen te converteren.

Hoe CDA-formaat te branden
Hoe CDA-formaat te branden

Noodzakelijk

Opneembare cd-r-schijf

instructies:

Stap 1

Selecteer en kopieer naar een aparte map ongeveer 15-18 nummers die u op schijf wilt branden. De gemiddelde speelduur van een gewone audio-cd is 74 minuten. Er kan maximaal 80 minuten worden opgenomen, maar hoe groter de volumes, hoe groter de kans op fouten en problemen tijdens opnemen en afspelen.

Stap 2

Koop een blanco, opneembare CD, de zogenaamde "CD-R". Bespaar niet door de goedkoopste schijf te kopen, anders zal de schijf na een paar maanden gebruik niet meer leesbaar zijn of helemaal niet meer worden beschreven.

Stap 3

Een van de gemakkelijkste, snelste en handigste tools voor het branden van een audio-cd is de gratis Burrrn-software! Download dit programma van de site van de ontwikkelaar. U kunt elk ander downloaden, bijvoorbeeld Nero Burning ROM of Easy CD Creator - de essentie van het proces zal niet veranderen. Dubbelklik op de installatie van het gedownloade programma. De plaats van installatie maakt niet uit. Het programma werkt in elk Windows-besturingssysteem.

Stap 4

Plaats een lege schijf in het station. Sluit op dit moment alle onnodige programma's - het is gemakkelijk om audioschijven te bederven tijdens het opnemen, als sommige van de lopende programma's meer CPU-tijd nodig hebben tijdens het opnameproces.

Stap 5

Voer de audio-cd-creator uit. Het programmavenster wordt geopend. Klik op de knop Toevoegen om een map te selecteren met nummers om te branden. Selecteer de map waarnaar u de geselecteerde nummers hebt gekopieerd.

Selecteer alle bestanden die u op schijf wilt branden en klik op de knop "Openen". In het programmavenster verschijnt een lijst met nummers met namen. Bovenin het venster kun je de naam van het album en de artiest invoeren, maar dit is niet verplicht.

Stap 6

Selecteer de laagst mogelijke schrijfsnelheid - onder het label "Schrijfsnelheid" in de rechterbovenhoek van het programmavenster. Hoe lager de schrijfsnelheid, hoe beter het resultaat. De totale speelduur van de geselecteerde nummers wordt weergegeven onder de selectie van de opnamesnelheid. Als deze waarde meer dan 74 minuten is, verwijder dan enkele nummers uit de lijst.

Stap 7

Klik op de knop "Burrrn" om het conversie- en brandproces te starten. Het venster voorbereidings- en opnameproces wordt geopend. Wanneer de opname is voltooid, klikt u op de knop "OK". Daarna wordt uw schijf opgenomen, kan het programma worden afgesloten en kan de schijf worden beluisterd in de cd-speler.

Aanbevolen: