Hoe Te Vertalen Naar Cda

Inhoudsopgave:

Hoe Te Vertalen Naar Cda
Hoe Te Vertalen Naar Cda

Video: Hoe Te Vertalen Naar Cda

Video: Hoe Te Vertalen Naar Cda
Video: How to learn any language in six months | Chris Lonsdale | TEDxLingnanUniversity 2024, April
Anonim

Het CDA-formaat wordt gebruikt om geluid op audio-cd's op te nemen. De audiotracks van audio-cd's zijn objectief gezien geen computerbestanden en kunnen niet worden gekopieerd door gewone schijfkopie. Het CDA-label verwijst naar ongecomprimeerde audiostreamtracks die qua inhoud op *.wav-bestanden lijken, maar in een ander formaat zijn opgenomen.

Hoe te vertalen naar cda
Hoe te vertalen naar cda

Noodzakelijk

  • - een computer met een cd-rw- of dvd-rw-brander;
  • - Nero-programma;
  • - lege cd's of cd-rw's.

instructies:

Stap 1

Audio-cd-spelers waren de eerste mainstream digitale audio-afspeelapparaten. Tot nu toe kun je spelers vinden die alleen dit formaat accepteren. Het branden van een audio-cd voor zo'n speler is niet moeilijk.

Stap 2

Het originele bestand voor opname moet PCM-parameters hebben, dat wil zeggen, het is een *.wav-bestand (waarbij * de bestandsnaam is) met een bemonsteringsfrequentie van 44, 1 kHz en een bitsnelheid van 1411, 2 kbps, 16-bit, stereo of mono. U kunt een dergelijk bestand vanuit elk audiobestand converteren met behulp van het Nero Audio Editor-programma uit het Nero-pakket.

Stap 3

Plaats de bestanden die je hebt voorbereid in een aparte map en nummer ze in de volgorde waarin je ze wilt afspelen. Het volgnummer van de toekomstige track moet in tweecijferige vorm (01, 02, enzovoort) worden weergegeven en voor de bestandsnaam worden geplaatst of een bestandsnaam zijn. Deze techniek is nodig om de afspeelvolgorde te behouden.

Stap 4

Controleer of uw speler cd-rw-schijven kan afspelen. Als het alleen is ontworpen voor CD-R-schijven, moet u hiermee rekening houden bij het opnemen. Plaats een lege cd in de cd-rw, dvd-rw-brander van uw computer. Start het Nero-programma en selecteer de functie "Audio-cd maken" in het menu.

Stap 5

Voeg in het geopende venster de bestanden toe die u hebt voorbereid voor opname. Ze kunnen eenvoudig met de muis worden geselecteerd en rechtstreeks vanuit het verkenner- of commandantvenster worden gesleept. Controleer of er voldoende ruimte op de cd is en bewerk de lijst indien nodig. In dit venster kunnen bestanden worden toegevoegd en verwijderd. Vervolgens kunt u beginnen met het branden van de schijf door op de interfaceknop "Burn" of "Burn" te drukken.

Stap 6

Met Nero kunt u rechtstreeks een audio-cd branden van een selectie mp3-bestanden. U hoeft er alleen rekening mee te houden dat compressiecodecs die door verschillende bedrijven zijn ontwikkeld, niet altijd door Nero worden geaccepteerd. Als bij het toevoegen van bestanden in het Nero-venster sommige niet verschenen, converteer deze dan naar ongecomprimeerde wav, dit zal het probleem oplossen.

Stap 7

Er zijn veel programma's voor het opnemen van audio-cd's, waaronder gratis. De meest voorkomende is nu Nero 9 Lite. Het bevat niet alleen tools voor het opnemen van schijven van verschillende formaten, maar ook allerlei soorten editors, inclusief audio. Als je niet veel verschillende audio-editors en converters op je computer wilt installeren, gebruik dan dit programma.

Stap 8

U kunt ook een audio-cd branden met de standaardtools van Windows 7 of Windows 8. Laad gewoon de bestanden van uw keuze in de speler en selecteer de functie "Branden" in het menutabblad. Opnemen gaat langzamer dan in Nero, er zijn minder instellingen in Windows Media. Maar dit heeft geen invloed op de geluidskwaliteit.

Stap 9

Er zijn ook hardwarerecorders die geluid rechtstreeks opnemen in het audio-cd-formaat. Ze worden vaak gebruikt door verzamelaars, die muziek herschrijven van vinylplaten en tapes. Audiodiscs die op dergelijke apparaten zijn opgenomen, bevatten onmiddellijk tracks met het CDA-label. Je kunt ook een signaal naar zo'n recorder sturen vanaf een mp3-speler of een computergeluidskaart, maar dit garandeert geen opname van hoge kwaliteit.

Aanbevolen: