Hoe Bytes Naar Kilobytes Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Bytes Naar Kilobytes Te Converteren
Hoe Bytes Naar Kilobytes Te Converteren

Video: Hoe Bytes Naar Kilobytes Te Converteren

Video: Hoe Bytes Naar Kilobytes Te Converteren
Video: How to Convert Kilobytes, Megabytes and Gigabytes 2024, Maart
Anonim

Een byte is de oudste en een van de kleinste hoeveelheden die de hoeveelheid informatie meten. Alleen iets minder (acht keer). Bij het converteren van een byte naar kilobytes en andere meeteenheden, is het belangrijk om te onthouden dat het informatiemeetsysteem niet decimaal is, maar binair, dat wil zeggen dat het woord "kilo" in de betekenis van "duizend" nogal willekeurig is.

Hoe bytes naar kilobytes te converteren
Hoe bytes naar kilobytes te converteren

instructies:

Stap 1

Aanvankelijk werd de hoeveelheid informatie gelijk aan 1024 bytes "KByte" (lees "KByte") genoemd. Na verloop van tijd kreeg de letter echter de betekenis van de Griekse wortel "kilo" - "duizend", aangezien het getal 1024 eigenlijk bijna gelijk is aan duizend.

Stap 2

Het getal 1024 is relevant voor het tellen van bytes in kilobytes in het binaire systeem. Twee, drie of meer kilobytes zijn het product van 1024 en de bijbehorende vermenigvuldiger.

Stap 3

Er is ook een decimaal systeem voor het meten van informatie, wat begrijpelijker is voor de gemiddelde computergebruiker. Het wordt vaak gebruikt om de capaciteit van schijven, flashkaarten en andere opslagmedia te beschrijven. Volgens dit systeem is 1 kilobyte precies 1000 bytes. Met andere woorden, 50 kilobytes is geen 51200, maar 5000 bytes. Het nominale volume zal dus meer dan één kilobyte minder zijn dan het opgegeven volume (aangezien de computer informatie binair meet).

Aanbevolen: