Hoe De Controle Van Schijven Bij Het Opstarten Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Controle Van Schijven Bij Het Opstarten Uit Te Schakelen?
Hoe De Controle Van Schijven Bij Het Opstarten Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Controle Van Schijven Bij Het Opstarten Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Controle Van Schijven Bij Het Opstarten Uit Te Schakelen?
Video: Windows 10 - Automatisch opstarten van programma's uitschakelen 2024, April
Anonim

Als u merkt dat bij het opstarten van het besturingssysteem vlak voordat het "Welkom"-scherm verschijnt, het programma voor het controleren van de harde schijf wordt gestart, kan dit worden veroorzaakt door kleine schade aan het opstartgedeelte van het register of door een of andere storing van de harde schijf. Als u weet dat er geen opties zijn om uw huidige harde schijf te vervangen of te repareren, kunt u het automatisch starten van het hulpprogramma uitschakelen.

Hoe de controle van schijven bij het opstarten uit te schakelen?
Hoe de controle van schijven bij het opstarten uit te schakelen?

Noodzakelijk

Regedit Register-editor

instructies:

Stap 1

Om dit probleem op te lossen, moet u zich wenden tot de register-editor - het Regedit-programma. Het is de moeite waard om te onthouden dat het bewerken van het register onveilig is, dus maak eerst een back-up van uw registerbestanden. Om het programma te starten, klikt u op het menu "Start" - "Uitvoeren" - typ Regedit en klik op "OK".

Stap 2

Zoek in het geopende editorvenster de map [HKEY_LOCAL_MACHINE / System / CurrentControlSet / ControlSession / Manager]. Er is een BootExecute-parameter in deze map. De standaard BootExecute-waarde heeft één vorm: autocheck autochk *. Als deze parameter een andere waarde heeft, vervang deze dan door de standaardwaarde (autocheck autochk *).

Stap 3

Klik OK. Sluit de register-editor en start het systeem opnieuw op.

Stap 4

Wanneer het bewerken van de registerwaarden niet helpt, kan de reden in de schijf liggen, die is gemarkeerd met een "vuil" bit, en deze wordt na controle niet verwijderd. U kunt de status van een vuil bit controleren met de opdracht Fsutil.

Stap 5

Om dit te doen, start u het opdrachtuitvoeringsvenster, zoals hierboven beschreven in het voorbeeld met de register-editor. Voer de opdracht Fsutil dirty query Y in (Y: letter harde schijf). U ziet een bericht over "vuile" schijf.

Stap 6

Gebruik de opdracht Chkntfs om de schijf uit te vinken bij het opnieuw opstarten van het systeem. De syntaxis voor deze opdracht is als volgt: Chkntfs / x Y: (Y: is de letter van de harde schijf). U ziet een melding over het gebruikte NTFS-systeem.

Stap 7

Nadat u alle vensters hebt gesloten, start u uw systeem opnieuw op. Voordat het welkomstscherm verschijnt, wordt het schijfcontroleprogramma uitgevoerd. Het zal die "vuile" beat geven, maar het zal je niet langer storen.

Aanbevolen: