Hoe Het Wachtwoord Bij Het Opstarten Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord Bij Het Opstarten Uit Te Schakelen?
Hoe Het Wachtwoord Bij Het Opstarten Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Het Wachtwoord Bij Het Opstarten Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Het Wachtwoord Bij Het Opstarten Uit Te Schakelen?
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, April
Anonim

Als u geen wachtwoordbeveiliging nodig heeft om toegang te krijgen tot het besturingssysteem, kunt u de bijbehorende instelling wijzigen en hoeft u deze niet meer bij elke opstart in te voeren. U moet beheerdersrechten hebben om toegang te krijgen tot deze installatie. Als je ze hebt, gebruik dan de volgorde van acties die hieronder wordt beschreven.

Hoe het wachtwoord bij het opstarten uit te schakelen?
Hoe het wachtwoord bij het opstarten uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Open het hoofdmenu van het systeem door op de WIN-toets te drukken of door met de muis op de knop "Start" te klikken. Selecteer de regel Uitvoeren om het dialoogvenster Programma's starten te openen. Dit kan met behulp van de "sneltoetsen" WIN + R.

Stap 2

Typ een opdracht van twee woorden in het invoerveld: control userpasswords2. Voor een grotere betrouwbaarheid kunt u het hier kopiëren (CTRL + C) en in het dialoogvenster plakken (CTRL + V). Druk vervolgens op Enter of klik op de knop "OK" en het hulpprogramma Systeemgebruikersaccountbeheer wordt gestart. Als u het besturingssysteem Windows Vista of Windows 7 gebruikt, kan dit hulpprogramma worden gestart met een kortere opdracht - netplwiz. Deze opdracht werkt niet op Windows XP.

Stap 3

Selecteer uit de lijst met accounts de gebruiker wiens account het systeem bij elke opstart moet selecteren zonder om een wachtwoord te vragen. Houd er rekening mee dat er in deze lijst, naast gewone gebruikers, ook gebruikers zijn waarvan u niets weet van het bestaan op uw systeem. Deze verborgen accounts worden door sommige programma's gemaakt en als ze worden verwijderd, werken de programma's niet meer goed.

Stap 4

Haal het vinkje weg bij "Gebruikersnaam en wachtwoord vereisen" in de bovenstaande lijst met accounts en klik op OK.

Stap 5

Voer het wachtwoord in dat het systeem moet gebruiken zonder uw deelname elke keer dat het besturingssysteem opstart. Het veld voor het invoeren van het wachtwoord is aanwezig in het venster met de titel "Automatisch inloggen" - het hulpprogramma opent het onmiddellijk nadat u in de vorige stap op de knop "OK" hebt geklikt. Als er geen wachtwoord is ingesteld voor het account dat u in de derde stap hebt geselecteerd, voer dit dan ook hier niet in.

Stap 6

Klik op de knop "OK" en in dit venster. Hiermee is de procedure voor het wijzigen van OS-instellingen voltooid. Nu, elke keer dat u zich aanmeldt bij het systeem, selecteert het besturingssysteem automatisch de gebruiker die u hebt opgegeven en voert het ook automatisch zijn wachtwoord in (indien opgegeven).

Aanbevolen: