Hoe F1 Uit Te Schakelen Bij Het Opstarten

Inhoudsopgave:

Hoe F1 Uit Te Schakelen Bij Het Opstarten
Hoe F1 Uit Te Schakelen Bij Het Opstarten

Video: Hoe F1 Uit Te Schakelen Bij Het Opstarten

Video: Hoe F1 Uit Te Schakelen Bij Het Opstarten
Video: F1 2021 Tips Voor Beginners En Nieuwe Spelers [English subtitles] 2024, Mei
Anonim

Als bij het opstarten van de computer het proces stopt en er een inscriptie op het scherm verschijnt met de uitnodiging om op de functietoets F1 te drukken, dan betekent dit dat er iets onverwachts is gebeurd in de opstartprocedure. Onopzettelijke storingen zijn mogelijk, maar in geval van regelmatige herhaling is het noodzakelijk om bepaalde acties te ondernemen om de oorzaken te achterhalen en weg te nemen.

Hoe f1 uit te schakelen bij het opstarten
Hoe f1 uit te schakelen bij het opstarten

instructies:

Stap 1

Als uw BIOS-versie geen bericht weergeeft over de redenen voor het stoppen van de download, samen met een bericht over de noodzaak om op F1 te drukken, druk dan op deze toets en lees het informatieve bericht - verdere acties zijn afhankelijk van de inhoud van de inscriptie. Misschien lukt dit niet meteen, omdat het systeem soms heel weinig tijd geeft om vertrouwd te raken met de informatie en deze regels worden vervangen door informatie over de vervolgprocedures van het opstartproces. Probeer in dat geval uw computer een paar keer opnieuw op te starten, of maak bijvoorbeeld een foto van het scherm met uw mobiele telefoon.

Stap 2

Een van de meest voorkomende redenen voor een opstartstop is het ontbreken van een diskette in de drive - dit wordt aangegeven door een systeembericht. In het BIOS-instellingenpaneel is er een instelling die de volgorde bepaalt van het pollen van de computerschijven op zoek naar de bootloader van het besturingssysteem. Als de eerste in deze lijst een diskettestation is en het is gewoon niet fysiek aanwezig in uw computer, dan stopt hierdoor de opstartprocedure. Het is gemakkelijk om deze oorzaak te elimineren door de polling-wachtrij in de BIOS-instellingen te wijzigen of door de polling van de diskettestation helemaal uit te schakelen.

Stap 3

Een andere reden kan een te lage rotatiesnelheid van de processorkoelventilator (koeler) zijn. Deze reden kan worden geëlimineerd door de rotatiesnelheid van de koeler te wijzigen of door de drempel voor een dergelijke bescherming in de BIOS-instellingen. Daarnaast bestaat de kans op uitval van de rotatiesensor. Dit is een nogal gevaarlijke storing die mogelijk het falen van de processor bedreigt.

Stap 4

Soms worden BIOS-wijzigingen die u aanbrengt om de redenen voor het stoppen van het laden van het besturingssysteem te verhelpen, elke keer opnieuw ingesteld en herhaalt dit probleem zich. Vervang in dit geval de oplaadbare batterij op het moederbord van de computer.

Stap 5

Als de oorzaak wordt geïdentificeerd, is het niet gevaarlijk, maar je kunt het niet elimineren, dan kun je de instelling tijdelijk uitschakelen in de BIOS-instellingen, waardoor het laden stopt. In verschillende versies wordt dit iets anders gedaan, maar u moet beginnen met het zoeken naar een parameter met de naam HALT ON op het tabblad HOOFD - deze moet worden ingesteld op GEEN FOUT en de wijzigingen opslaan.

Aanbevolen: