Hoe De Wachtwoordprompt Bij Het Opstarten Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Wachtwoordprompt Bij Het Opstarten Uit Te Schakelen?
Hoe De Wachtwoordprompt Bij Het Opstarten Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Wachtwoordprompt Bij Het Opstarten Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Wachtwoordprompt Bij Het Opstarten Uit Te Schakelen?
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, Mei
Anonim

In het Windows-besturingssysteem is het mogelijk om voor elk account een wachtwoord in te stellen. Het veld om het in te voeren verschijnt in het welkomstvenster nog voordat het systeem volledig is geladen. Deze voorzorgsmaatregel verbetert de beveiliging van uw computer. Als u om de een of andere reden de wachtwoordprompt bij het opstarten moet uitschakelen, moet u verschillende stappen ondernemen.

Hoe de wachtwoordprompt bij het opstarten uit te schakelen?
Hoe de wachtwoordprompt bij het opstarten uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Log in met uw account. Selecteer Configuratiescherm in het menu Start. Als u dit item niet ziet, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteert u Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu. Markeer op het tabblad "Startmenu" het eerste vak - "Startmenu" met een markering en pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 2

U kunt ook op de knop Aanpassen naast het item Klassiek Startmenu klikken en het item Configuratiescherm uitvouwen in het vak Geavanceerde menu-opties Start markeren met een markering. Klik OK.

Stap 3

Het maakt niet uit in welke vorm het configuratiescherm wordt weergegeven - klassiek of per categorie - klik op het pictogram "Gebruikersaccounts" en selecteer de taak "Account wijzigen". U ziet een lijst met accounts waar acties beschikbaar zijn.

Stap 4

Selecteer het gewenste account, bijvoorbeeld "Beheerder", door met de linkermuisknop op het bijbehorende pictogram te klikken. Selecteer "Wachtwoord wijzigen" uit de voorgestelde taken. U ziet een venster met vier velden om in te vullen.

Stap 5

Voer in het eerste veld "Voer uw huidige wachtwoord in" het wachtwoord in dat u heeft gebruikt om in te loggen op het systeem en laat de rest van de velden leeg. Klik op de knop Wachtwoord wijzigen. De volgende keer dat u het besturingssysteem opstart, wordt u niet om een wachtwoord gevraagd.

Stap 6

Onthoud dat een wachtwoord niet alleen nodig is om uw computer te beschermen tegen ongewenste gebruikers, maar ook om bepaalde bewerkingen uit te voeren, bijvoorbeeld om uw computer volgens een schema af te sluiten. Om het wachtwoord opnieuw in te stellen, opent u het "Configuratiescherm" en selecteert u "Account wijzigen".

Stap 7

Nadat u het vereiste account heeft gecontroleerd, selecteert u de taak "Een wachtwoord maken". Voer het nieuwe wachtwoord in het eerste veld in, voer het nogmaals in om het te bevestigen in het tweede veld en klik op de knop "Wachtwoord maken". Sluit het Configuratiescherm.

Aanbevolen: