Een Dvd Starten

Inhoudsopgave:

Een Dvd Starten
Een Dvd Starten

Video: Een Dvd Starten

Video: Een Dvd Starten
Video: Windows Tipps - Von CD/DVD starten u0026 bootmenü öffnen [2011] 2024, April
Anonim

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen personal computers. Velen weten al hoe ze een computer vakkundig moeten bedienen, maar beginners hebben vaak problemen, zelfs met het uitvoeren van basishandelingen. Een van deze bewerkingen is het openen van bestanden op een cd of dvd.

Een dvd starten
Een dvd starten

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u moet doen voordat u een dvd start, is het station (dvd-rom) openen, dat meestal in de systeemeenheid van de computer is ingebouwd, de schijf met de voorkant naar boven in het station plaatsen en het station sluiten. Het schijfstation opent en sluit door op dezelfde knop te drukken die zich in de directe omgeving ervan bevindt. De voorkant van de schijf verschilt doordat deze het type schijf, de naam van de fabrikant, enz. aangeeft.

Stap 2

Schijf starten, zoals de meeste acties die door een computer worden uitgevoerd, kan op verschillende manieren worden gedaan.

De eerste manier is om de schijf automatisch te starten. De meeste versies van het Windows-besturingssysteem bieden de gebruiker onmiddellijk opties voor verdere actie wanneer ze detecteren dat er een nieuwe schijf in de dvd-rom is geplaatst. Er verschijnt een nieuw venster op het beeldscherm, waar de gebruiker wordt gevraagd een van de opties te selecteren die door het besturingssysteem worden aangeboden: een map openen om bestanden te bekijken, een videobestand afspelen, niets doen, enz. In dit geval hoeft de gebruiker alleen met de linkermuisknop op de geselecteerde actie-optie te klikken en vervolgens op de knop "OK" in de rechterbenedenhoek van dit venster, samen met de knop "Annuleren". De computer voert dan de door de gebruiker geselecteerde actie uit.

Stap 3

De tweede manier is om de schijf te starten via Verkenner. Op het "bureaublad" van bijna elke computer staat een pictogram "Deze computer". Nadat u dubbel of enkel (afhankelijk van de instellingen) met de linkermuisknop op dit pictogram hebt geklikt, verschijnt er een venster op het beeldscherm, waarin de harde schijven en apparaten die beschikbaar zijn voor weergave worden weergegeven. Om een dvd te starten, selecteert u de naam "dvd-station" uit de weergegeven lijst (eventueel een andere, vergelijkbare naam) en klikt u er één of twee keer achter elkaar op met de linkermuisknop. Daarna verschijnt op het beeldscherm een lijst met bestanden die zijn opgenomen op de schijf die zich momenteel in het station bevindt. Om een bepaald bestand te openen, moet u er ook op klikken met de linkermuisknop.

Op dezelfde manier kunt u de schijf starten met elke bestandsbeheerder, bijvoorbeeld Total Commander. Elke bestandsbeheerder kan fungeren als een "verkenner"

Stap 4

De derde manier is om de schijf te starten via een programma dat is ontworpen om bestanden van dit type te bekijken. Videobestanden kunnen bijvoorbeeld worden bekeken met Media Player Classic, KM Player, enz. Als een videobestand op de dvd is opgenomen, moet u een van deze programma's starten om het te kunnen bekijken. Vervolgens moet u in het menu van dit programma de opdracht "Openen" of "Bestand openen" ("Open" of "Bestand openen") selecteren en in het venster dat verschijnt het pad naar het vereiste bestand specificeren. In de meeste programma's kan dit pad worden opgegeven door in het venster te klikken dat verschijnt op "Deze computer" - "DVD-station" - "Bestandsnaam".

Na een paar herhalingen van de bovenstaande stappen, zal het starten van dvd's gemakkelijk zijn voor de gebruiker.

Aanbevolen: