Een Laptop Starten Vanaf Een Schijf Via BIOS

Inhoudsopgave:

Een Laptop Starten Vanaf Een Schijf Via BIOS
Een Laptop Starten Vanaf Een Schijf Via BIOS

Video: Een Laptop Starten Vanaf Een Schijf Via BIOS

Video: How To: In het BIOS Menu de opstartvolgorde veranderen (boot sequence) 2022, December
Anonim

Om het besturingssysteem te installeren of de parameters van de mobiele computer te herstellen, moet u een speciale schijf starten. Om deze bewerking met succes te voltooien, moet u meestal de BIOS-menu-instellingen wijzigen.

Een laptop starten vanaf een schijf via BIOS
Een laptop starten vanaf een schijf via BIOS

instructies:

Stap 1

Zet uw mobiele computer aan en open de lade van het dvd-station. Plaats de gewenste schijf erin, sluit de lade en start de laptop opnieuw op. Druk onmiddellijk na het inschakelen van het mobiele apparaat op de F8-toets. Opgemerkt moet worden dat wanneer u met bepaalde modellen mobiele computers werkt, u een andere toets moet indrukken.

Stap 2

Wacht tot het venster met een lijst met beschikbare apparaten verschijnt. Selecteer Interne dvd-rom en druk op Enter. Na een tijdje zou het bericht Druk op een toets om op te starten vanaf cd op het scherm moeten verschijnen. Als u programma's vanaf de schijf wilt uitvoeren, drukt u op een willekeurige knop op het toetsenbord.

Stap 3

Helaas is het lang niet altijd mogelijk om het snelwisselmenu van het opstartapparaat te gebruiken. Als de mobiele computer na het indrukken van de F8-toets blijft opstarten in de normale modus, schakelt u het apparaat uit. Zet de laptop weer aan en druk op de F2-toets. Selecteer Start BIOS en druk op Enter.

Stap 4

Nadat u het moederbordmenu hebt geopend, opent u het tabblad Opstartopties of Opstartinstellingen. Zoek het item Prioriteit opstartapparaat of het equivalent daarvan. Stel het eerste opstartapparaat in op Interne dvd-rom. Keer terug naar het hoofdvenster van het BIOS-menu. Markeer Opslaan en afsluiten. Druk op de Enter-toets en wacht nadat de computer opnieuw is opgestart tot het bericht Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd verschijnt.

Stap 5

Als uw mobiele computer geen ingebouwd dvd-station heeft, gebruikt u een draagbaar USB-apparaat. Sluit het externe dvd-station aan op de laptop. Plaats de gewenste schijf in het apparaat. Herhaal de handelingen die in de vorige stappen zijn beschreven. In dit geval moet u de externe dvd-rom-apparaten selecteren. Als je een opstartbare USB-stick hebt, stel dan de opstartprioriteit voor het USB-HDD-apparaat in het BIOS-menu in.

Populair per onderwerp