Een Windows-installatie Starten Vanaf Een USB-flashstation

Inhoudsopgave:

Een Windows-installatie Starten Vanaf Een USB-flashstation
Een Windows-installatie Starten Vanaf Een USB-flashstation

Video: Een Windows-installatie Starten Vanaf Een USB-flashstation

Video: windows installatie USB-stick maken 2022, November
Anonim

Windows installeren vanaf een USB-stick is erg handig. Het opslaan van Windows op een flashstation is veel betrouwbaarder dan het opslaan op een schijf. Installeren vanaf een USB-station gaat ook sneller dan installeren vanaf een schijf. Er zijn momenten waarop de computer niet werkt of er is gewoon geen optisch station (DVD / CD) ROM. Dan is installeren vanaf een flashstation een zeer goede uitweg uit de situatie. Als u Windows op een laptop, ergens onderweg, opnieuw moet installeren, is het handiger om dit vanaf een flashstation te doen.

Een Windows-installatie starten vanaf een USB-flashstation
Een Windows-installatie starten vanaf een USB-flashstation

Het is nodig

Computer, Windows-besturingssysteem, USB-flashstation, UltraISO-programma, DAEMON Tools-programma, internettoegang

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u Windows op een flashstation branden. De capaciteit van de flashdrive moet minimaal 4 gigabyte zijn. Download de versie van Windows die u nodig hebt van internet. Het van internet gedownloade besturingssysteem is in ISO-formaat (virtuele schijfkopie). Download dan het UltraISO-programma. Het is nodig om de USB-flashdrive opstartbaar te maken.

Stap 2

Open de Windows-afbeelding met UltraISO. Ga naar het menu "Boot" en selecteer "Brand schijfkopie". Als u een opstartbare USB-flashdrive maakt, wordt alle informatie die erop is opgeslagen, vernietigd. Overweeg dit. Plaats de flashdrive in uw computer. De flashdrive verschijnt in het programmamenu, selecteer deze. Selecteer "USB-HDD" als het opnametype en klik op "Branden". Het opnameproces duurt 10 tot 25 minuten. Aan het einde wordt u geïnformeerd dat het proces met succes is voltooid.

Stap 3

Start uw computer opnieuw op en druk continu op de DEL-toets. Hiermee gaat u naar het BIOS. Selecteer de regel "BOOT", selecteer vervolgens in de regel "BOOT DEVISE PRORITY" "USB-HDD". Klik op de opdracht "Save end Exit".

Stap 4

De computer wordt opnieuw opgestart en het Windows-installatieproces begint vanaf de flashdrive. Als u Windows op dit moment niet wilt installeren, verwijdert u gewoon de USB-stick uit de computer. Om het installatieproces te starten, hoeft u alleen maar de USB-stick in de USB-poort te steken voordat u de computer aanzet.

Stap 5

Als u Windows niet van internet wilt downloaden en het staat al op de schijf, dan moet u het converteren naar ISO-formaat. Download en installeer het DAEMON Tools-programma. Plaats de DAEMON Tools-cd in het station van uw computer. Selecteer in DAEMON Tools het menu Bestand en selecteer Nieuwe afbeelding maken. Na het voltooien van het proces, heb je Windows in ISO-formaat, dat je naar een USB-flashstation kunt schrijven en Windows ervan kunt installeren zoals hierboven beschreven.

Populair per onderwerp