Welke Programma's Zijn Nodig Om Met Foto's Te Werken

Welke Programma's Zijn Nodig Om Met Foto's Te Werken
Welke Programma's Zijn Nodig Om Met Foto's Te Werken

Video: Welke Programma's Zijn Nodig Om Met Foto's Te Werken

Video: Welke Programma's Zijn Nodig Om Met Foto's Te Werken
Video: Top 3 apps voor Fotobewerking 2024, April
Anonim

Om met foto's te werken heb je twee soorten programma's nodig: om te bekijken en om te bewerken. Er zijn toepassingen die zowel deze als andere functies bevatten. Sommige gebruikers werken met standaardprogramma's, anderen zijn op zoek naar alternatieven.

Welke programma's zijn nodig om met foto's te werken
Welke programma's zijn nodig om met foto's te werken

Windows heeft een standaard afbeeldingsviewer genaamd Photo Viewer. Veel mensen gebruiken de standaardtoepassing, maar sommigen missen de functionaliteit ervan, dus gebruiken ze liever andere "viewers".

Een van de meest populaire alternatieve programma's is ACDSee (https://www.acdsee.com). Het onbetwiste pluspunt van het programma is de mogelijkheid om met een groot aantal formaten te werken. De applicatie heeft extra functies zoals een afbeeldingsmanager, converteren naar andere formaten, vinden en verwijderen van duplicaten, bewerken.

Een soort "kloon" van ACDSee, maar zonder wat "extra" features, is FastStone Image Viewer (https://www.faststone.org). Andere populaire afbeeldingsviewers zijn onder meer:

- IrfanView;

- Vuurhand sintel;

- DuimPlus;

- FreshView;

- Alteros-viewer, enz.

Een andere klasse programma's is ontworpen voor het verwerken en bewerken van afbeeldingen, inclusief foto's. De standaardtool voor het Windows-besturingssysteem is Paint. Het heeft de minimale set functies die nodig zijn voor bewerking. De "Microsoft Office Picture Manager" beschikt over een klein aantal functies voor fotoverwerking. Beide toepassingen voldoen niet altijd aan de behoeften van de gebruikers.

De bekendste afbeeldingseditor is Adobe Photoshop (https://www.adobe.com/en/products/photoshopfamily.html). Naast het feit dat het programma de breedste ingebouwde mogelijkheden heeft, kunnen er plug-ins van derden op worden aangesloten, waardoor extra toepassingsmogelijkheden worden geboden. Een apart programma gericht op massaverwerking van foto's is Adobe Photoshop Lightroom.

Een concurrent van Adobe-producten is Corel Paint Shop Pro (https://www.corel.com/corel/product/index.jsp?pid=prod4130078). Het heeft ook een schat aan tools voor fotografieliefhebbers.

Deze programma's zijn echter commercieel en niet elke gebruiker kan het zich veroorloven er een te kopen. De alternatieven zijn gratis apps, die vaak voorzien in basisbehoeften. Sommige kijkers, zoals ACDSee of Irfan View, hebben al specifieke bewerkingstools. Onder de gespecialiseerde programma's zijn:

- FotoFilter;

- PhotoPad-afbeeldingseditor;

- Zoner Fotostudio;

- GIMP, enz.

Aanbevolen: