Wat Zijn Algoritmen En Waarom Zijn Ze Nodig?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Algoritmen En Waarom Zijn Ze Nodig?
Wat Zijn Algoritmen En Waarom Zijn Ze Nodig?

Video: Wat Zijn Algoritmen En Waarom Zijn Ze Nodig?

Video: Wat Zijn Algoritmen En Waarom Zijn Ze Nodig?
Video: Algoritmes - wat zijn dat en waarom bestaan ze? 2024, April
Anonim

Elke persoon in zijn dagelijks leven wordt gedwongen een groot aantal verschillende taken op te lossen. Hij denkt er niet aan om sommige problemen op te lossen (“boodschappen doen”), terwijl andere problemen veroorzaken en lang nadenken (“de Rubiks kubus verzamelen”). Bovenstaande voorbeelden van eenvoudige en complexe taken hebben met elkaar gemeen dat ze kunnen worden opgesplitst in afzonderlijke begrijpelijke stappen. De volgorde van dergelijke stappen kan worden gebruikt als herinnering om het probleem op te lossen. Deze reeks kan een algoritme worden genoemd.

Standaardvorm van het algoritme
Standaardvorm van het algoritme

Natuurlijk kun je een Rubiks kubus zonder memo verzamelen door simpelweg de randen in willekeurige volgorde te verplaatsen. Maar het opsommen van mogelijke opties kan lang duren, het zal een onproductief en suboptimaal proces zijn. Het is veel handiger om een lijst met stappen te hebben waarvan de sequentiële uitvoering altijd tot een positief resultaat zal leiden. Het zijn deze principes die zo'n concept vormden als een "algoritme".

Algoritme is een reeks instructies (stappen) die de volgorde beschrijven van de handelingen van de uitvoerder om het resultaat te bereiken van het oplossen van een probleem in een eindig aantal acties.

Wat is een artiest?

Voor een beter begrip van het algoritme in het algemeen, is het ook noodzakelijk om het concept van "algoritme-uitvoerder" in overweging te nemen. Een uitvoerder in het concept van een algoritme betekent een abstract systeem dat in staat is om de acties uit te voeren die door het algoritme worden beschreven, en dat ook een aantal kenmerken heeft. Als uitvoerder wordt meestal een of ander technisch middel bedoeld (een 3D-printer, een CNC-machine, een computer), maar het moet duidelijk zijn dat dit een breed begrip is: de uitvoerder kan bijvoorbeeld een persoon zijn.

Toch kan alleen een systeem dat meerdere parameters tegelijk heeft een performer worden genoemd:

- omgeving;

- een systeem van commando's;

- elementaire handelingen;

- weigeringen, indien uitvoering van handelingen onmogelijk is.

Algoritme eigenschappen

De beperkingen die aan het begrip 'uitvoerder' worden opgelegd, leiden ertoe dat het begrip 'algoritme' zelf ook een aantal eigenschappen en beperkingen heeft. Juist vanwege deze beperkingen, die bijdragen aan standaardisatie, zijn algoritmen wijdverbreid geworden. Onder de eigenschappen van algoritmen zijn:

- massaliteit (het vermogen van het algoritme om correct te blijven voor verschillende sets invoergegevens);

- zekerheid (bij elke stap van het algoritme moet de uitvoerder voldoende gegevens hebben om het uit te voeren);

- determinisme (met dezelfde sets invoergegevens moet hetzelfde resultaat worden verkregen);

Waarom zijn algoritmen nodig?

De bovenstaande eigenschappen bieden wijdverbreid gebruik van de algoritmen. Dus algoritmen dienen om beschrijvingen van processen te standaardiseren. Zonder algoritmen zou elke vorm van berekening onmogelijk zijn en zou de oplossing voor elk probleem helemaal opnieuw beginnen - zelfs als het vele malen werd opgelost. Het gebruik van algoritmen stelt u in staat om problemen van hetzelfde type snel op te lossen, de tijd die wordt besteed aan het vinden van een oplossing te verminderen, het proces van het vinden ervan te automatiseren en ook de gevonden oplossing in een gestandaardiseerde vorm te verspreiden, wat betekent dat iedereen deze kan begrijpen.

Aanbevolen: