Welke Stuurprogramma's Zijn Nodig Bij Het Installeren Van Windows

Inhoudsopgave:

Welke Stuurprogramma's Zijn Nodig Bij Het Installeren Van Windows
Welke Stuurprogramma's Zijn Nodig Bij Het Installeren Van Windows

Video: Welke Stuurprogramma's Zijn Nodig Bij Het Installeren Van Windows

Video: Windows 7 installeren 2022, November
Anonim

Als u Windows opnieuw installeert, worden alle eerder op het systeem geïnstalleerde programma's verwijderd. Het installeren van een nieuwe versie van het systeem heeft ook invloed op de stuurprogramma's die eerder op het systeem waren geïnstalleerd. Na het installeren van Windows moet de gebruiker mogelijk stuurprogramma's installeren op een stuk hardware dat niet is geïdentificeerd tijdens het installatieproces.

Welke stuurprogramma's zijn nodig bij het installeren van Windows
Welke stuurprogramma's zijn nodig bij het installeren van Windows

Waar stuurprogramma's te schrijven

Voordat u het systeem installeert, moet u ervoor zorgen dat u de benodigde stuurprogramma's voor uw computer op een apart medium hebt geschreven. De software kan worden opgeslagen op een apart opslagmedium, zoals een cd-rom of USB-stick.

In de meeste gevallen worden stuurprogramma's meegeleverd bij de aanschaf van een computer of laptop.

Nadat u het systeem opnieuw hebt geïnstalleerd, moet u alle beschikbare stuurprogramma's van de schijf installeren om het systeem normaal te laten functioneren en door te gaan met het configureren. Met stuurprogramma's kan niet alleen de apparaatondersteuning voor het systeem worden bepaald, maar bieden ze ook de mogelijkheid om de snelheid van Windows te verhogen.

Stuurprogramma voor netwerkkaart

Zorg ervoor dat u het stuurprogramma van de netwerkkaart bij de hand hebt voordat u Windows opnieuw installeert. Download het installatieprogramma van de officiële website van uw netwerkkaartontwikkelaar. Hoewel Windows 7 het model van de gebruikte hardware vaak correct detecteert, stelt de aanwezigheid van een netwerkkaartstuurprogramma u in staat om, indien nodig, andere stuurprogramma's te laden waarvan u de bestanden om de een of andere reden niet vooraf kon downloaden.

Door netwerkkaartondersteuning te installeren, kunt u online gaan op een pas geïnstalleerd systeem om door te gaan met de configuratie.

Driver voor videokaart

Deze driver beïnvloedt de weergave van grafische elementen van de desktop, is verantwoordelijk voor de weergave van 2D- en 3D-graphics en maakt het mogelijk om video van hoge kwaliteit te bekijken. Door een extra stuurprogramma voor uw videokaart te installeren, worden de prestaties en het reactievermogen van de grafische elementen van het systeem verbeterd. U kunt dit softwarepakket downloaden van de officiële website van de fabrikant van uw videokaart of computer (laptop). In de regel worden de meeste videokaarten vervaardigd door Nvidia of ATI.

Bluetooth-stuurprogramma

In tegenstelling tot het stuurprogramma van de netwerkkaart wordt Bluetooth-software zelden geïdentificeerd. Dit komt door de eigenaardigheden van de module-release. Vaak probeert elke laptop- en computerfabrikant zijn eigen bord te installeren, waarvoor een unieke driver nodig is die op internet kan worden gedownload.

Stuurprogramma voor geluidskaart

Om audio- en videobestanden af ​​te spelen, moet u een stuurprogramma voor een geluidskaart installeren, die vaak ook niet wordt gedetecteerd door een pas geïnstalleerd systeem. Zonder een geschikte driver wordt het geluid van het systeem niet uitgevoerd naar de luidsprekers en kunt u geen geluidsbestanden afspelen.

Andere chauffeurs

Om de systeemprestaties te verbeteren, kunt u ook stuurprogramma's installeren voor de chipset, processor, touchpad, kaartlezer, toetsenbord, muis, Wi-Fi-adapter, USB-bus en alle andere apparaten die uw computer heeft.

Populair per onderwerp