Problemen Met De Wifi-verbinding Oplossen

Problemen Met De Wifi-verbinding Oplossen
Problemen Met De Wifi-verbinding Oplossen

Video: Problemen Met De Wifi-verbinding Oplossen

Video: Problemen Met De Wifi-verbinding Oplossen
Video: Oplossen van bekende WiFi problemen 2024, April
Anonim

Draadloos internet op basis van Wi-Fi-technologie gaat vaak gepaard met hardnekkige problemen. Dit kan een intermitterende verbinding zijn tijdens het verbinden, geen draadloos netwerk of een draadloos netwerk maar geen internetverbinding. Al deze problemen kunnen vrij eenvoudig worden opgelost.

Problemen met de Wi-Fi-verbinding oplossen
Problemen met de Wi-Fi-verbinding oplossen

Controleer de locatie van de draadloze signaalbron. Probeer het in het midden van het huis te plaatsen. Een groot aantal obstakels zoals muren, meubels of metalen voorwerpen kunnen de signaalsterkte aanzienlijk verminderen. Houd er ook rekening mee dat huiselektronica en mobiele telefoons uw router volledig kunnen blokkeren.

Controleer de status van de wifi-verbinding. De laptop heeft mogelijk een speciale schakelaar, controleer of deze is ingeschakeld. Als u een USB-adapter gebruikt, controleer dan of deze correct is aangesloten en geconfigureerd. Zorg er bij gebruik van een mobiele telefoon voor dat het draadloze netwerk is ingeschakeld in de instellingen.

Sommige draadloze netwerken zenden hun naam en SSID (service area identifier) niet uit naar het publiek, ze werken in een stealth-modus. Als je weet dat er een netwerk is, maar je kunt het niet zien, vraag dan de eigenaar van het netwerk om informatie hierover en maak handmatig een nieuwe verbinding met het draadloze netwerk.

Verouderde stuurprogramma's zijn een andere reden voor wifi-storingen. Werk het stuurprogramma van uw netwerkkaart bij, bezoek de website van de fabrikant van de wifi-router en controleer of er updates voor dit apparaat zijn.

Aanbevolen: