Uw Computer Opschonen En Problemen Oplossen

Inhoudsopgave:

Uw Computer Opschonen En Problemen Oplossen
Uw Computer Opschonen En Problemen Oplossen

Video: Uw Computer Opschonen En Problemen Oplossen

Video: Uw Computer Opschonen En Problemen Oplossen
Video: Computer sneller maken/opschonen (Tips Windows 10) - Hulpstation, computerhulp aan huis 2024, Mei
Anonim

Hoe langer u uw computer gebruikt zonder enig basisonderhoud, hoe langzamer hij wordt. Als u de laatste tijd een aanzienlijke daling van de snelheid van uw computer hebt opgemerkt, of als u een oudere computer probeert op te starten, zijn er verschillende dingen die u kunt doen.

Uw computer opschonen en problemen oplossen
Uw computer opschonen en problemen oplossen

Noodzakelijk

  • - AdwCleaner
  • - Malwarebytes Anti-Malware

instructies:

Stap 1

Start uw computer opnieuw op als u problemen ondervindt. Dit klinkt misschien als een simpele suggestie, maar het herstarten van je computer lost meer problemen op dan je denkt. Zorg ervoor dat u uw geopende documenten opslaat voordat u opnieuw opstart.

Stap 2

Start uw netwerk opnieuw op als u geen verbinding met internet kunt maken.

Als u websites kon bezoeken en nu niet, probeer dan uw netwerkapparatuur opnieuw op te starten. Hiermee worden vaak verbindingsproblemen met modems en routers opgelost.

- Koppel de voedingskabel los van de modem en trek de voedingskabel uit uw router (als u die heeft).

- Wacht ongeveer dertig seconden en zet dan de modem aan.

- Nadat de lampjes op uw modem gaan branden, zet u de router weer aan. Uw netwerk zou binnen een minuut opnieuw moeten opstarten.

Stap 3

Controleer uw computerklok.

Als uw systeemklok op de een of andere manier verkeerd is ingesteld, kunt u geen beveiligingscertificaten van websites downloaden. Dit kan problemen veroorzaken bij het laden van veel webpagina's. Controleer de systeemklok en stel deze in op de juiste tijd.

Stap 4

Start de printer opnieuw op als u er geen verbinding mee kunt maken.

Als uw printer niet meer wordt weergegeven, kan een herstart ervoor zorgen dat deze opnieuw verschijnt. Zet de printer uit met de aan/uit-knop of trek de stekker uit het stopcontact. Wacht ongeveer dertig seconden en zet hem dan weer aan.

Stap 5

Open het bedieningspaneel.

Als uw webbrowser traag is, of als u last heeft van pop-ups, advertenties en werkbalken, heeft u mogelijk een advertentie-infectie. Adware is ongewenste software die is ontworpen om uw webbrowser te kapen, wat leidt tot verschillende zoekopdrachten. De eerste stap naar het elimineren van deze infecties is het verwijderen van onbekende programma's via het configuratiescherm. Het proces is afhankelijk van uw versie van Windows:

- Windows 10 en 8 - klik met de rechtermuisknop op de Windows-knop en selecteer "Configuratiescherm".

- Windows 7, Vista en XP. Klik op de knop "Start" en selecteer "Configuratiescherm" in het menu "Start".

Stap 6

Selecteer "Een programma verwijderen" of "Programma's en onderdelen".

Hiermee wordt een lijst weergegeven met alle programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Verwijder ze om ruimte vrij te maken en mogelijk de opstarttijd van uw computer te versnellen.

Stap 7

Adwcleaner downloaden.

Dit is een gratis hulpprogramma dat controleert op veelvoorkomende adware en malware en vervolgens alles verwijdert wat het vindt.

Voer AdwCleaner uit. Klik op de knop "Scannen" in AdwCleaner om uw pc te scannen op infecties. Dit kan ongeveer 20 minuten duren. Zodra de scan is voltooid, klikt u op Opschonen om alle door AdwCleaner gedetecteerde infiltraties te verwijderen.

Stap 8

Download en installeer Malwarebytes Anti-Malware. De gratis versie van dit programma kan de meeste infecties vinden en verwijderen. U kunt het installatieprogramma downloaden, het installatieprogramma uitvoeren nadat u het hebt gedownload om het programma te installeren.

Voer een scan uit in Anti-Malware. Voer Malwarebytes Anti-Malware uit en download eventuele updates als daarom wordt gevraagd. Voer een scan van uw computer uit, wat 20-30 minuten kan duren. Verwijder alles dat de scan detecteert door op Alles in quarantaine te klikken nadat de scan is voltooid.

Stap 9

Stel uw webbrowser opnieuw in. Uw webbrowsers kunnen nog steeds malware-resten bevatten die door scanners zijn verwijderd. Als u uw browsers reset, wordt alle aanvullende software verwijderd en worden ze teruggezet naar hun standaardinstellingen:

- Internet Explorer - klik op de knop "Extra" en selecteer "Interneteigenschappen". Ga naar het tabblad Geavanceerd en klik op Reset. Vink het vakje aan naast "Persoonlijke instellingen verwijderen" en klik op "Reset".

- Chroom. Klik op de Chrome-menuknop en selecteer Instellingen. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven en scrol omlaag op de pagina. Klik op "Instellingen resetten" en klik vervolgens op "Reset".

-Firefox. Klik op de Firefox-menuknop en klik vervolgens op? Selecteer Informatie over probleemoplossing en klik op Firefox vernieuwen. Klik nogmaals op Firefox vernieuwen om te bevestigen.

Stap 10

Start uw computer opnieuw op en voer Anti-Malware en AdwCleaner opnieuw uit. Nadat u klaar bent met het opschonen en opnieuw instellen van snelkoppelingen en browsers, moet u uw computer opnieuw opstarten en beide scans opnieuw uitvoeren.

Aanbevolen: