Problemen Met Uw Computer Oplossen

Inhoudsopgave:

Problemen Met Uw Computer Oplossen
Problemen Met Uw Computer Oplossen

Video: Problemen Met Uw Computer Oplossen

Video: Problemen Met Uw Computer Oplossen
Video: Windows 10 blijft de lusherstelfunctie opnieuw opstarten 2024, April
Anonim

Iedereen weet tegenwoordig hoe hij een computer moet demonteren en monteren. Als u laat zien welk onderdeel van de machine defect is, kunt u deze waarschijnlijk zelf vervangen. Maar de locatie van het defecte artikel is niet altijd duidelijk.

Problemen met uw computer oplossen
Problemen met uw computer oplossen

instructies:

Stap 1

Probeer door de aard van de storing te achterhalen welk onderdeel defect is. Als de harde schijf bijvoorbeeld eentonig klopt bij het benaderen van een sector, en de cd-rom-drive rinkelt, en na een bepaald aantal pogingen om te lezen of te schrijven een fout optreedt, is het duidelijk dat dit specifieke apparaat defect is. Gebruik de opstart-cd van Victoria om harde schijven op slechte sectoren te controleren.

Stap 2

In het geval dat er storingen optreden tijdens de werking van programma's, bovendien, zelfs wanneer er geen toegang is tot enige schijven, zijn de geheugenmodules "schuldig". Test ze met het Memtest86+ programma. Door de modules één voor één te verwijderen (na het uitschakelen van de stroom naar de machine), gebruik dit programma om te bepalen welke van hen de oorzaak van de storingen is. Vervang alleen het.

Stap 3

Als er geen beeld op het scherm is, probeer dan eerst de videokaart tijdelijk te vervangen door een andere (ook als de systeemeenheid spanningsloos is). Als de reden er precies in staat, verschijnt de afbeelding.

Stap 4

Als de computer wordt ingeschakeld, maar geen "tekenen van leven vertoont" en vervolgens niet wordt uitgeschakeld met de aan / uit-toets, zelfs als u deze lang ingedrukt houdt, is het moederbord defect en dit is gebeurd als gevolg van een storing van de voeding, die overspanning begon te genereren langs de lijn standby-voeding. Stuur de voeding op voor reparatie en koop dan een moederbord dat op de oude processor past - deze is niet doorgebrand.

Stap 5

Voor chaotische crashes en bevriezingen, inspecteer het moederbord op gezwollen condensatoren. Neem contact op met de werkplaats om ze te vervangen, aangezien het bord uit meerdere lagen bestaat, en zelfs als je soldeervaardigheden hebt, maar geen ervaring hebt met meerlaagse borden, is het gemakkelijk om het te verpesten.

Stap 6

Als er geen beeld is en de ingebouwde luidspreker maakt geluid, zoek dan uit wat ze betekenen door de volgende regel in een zoekmachine in te voeren:

(naam BIOS-fabrikant) piepcodes

Aangezien het onmogelijk is om de BIOS-fabrikant te identificeren vanaf het opstartscherm als er geen afbeelding is, raadpleegt u de sticker op of naast de ROM-chip.

Stap 7

Om het oplossen van problemen met uw computer te versnellen, koopt u een kaart die een POST-kaart wordt genoemd. De naam is een soort woordspeling: ansichtkaart - ansichtkaart, POST - Power-On Self-Test, kaart - uitbreidingskaart (een van de betekenissen). Het is geïnstalleerd (ook als de computer uit staat) in een van de PCI-slots en toont ofwel een foutcode op een digitale indicator, of de naam ervan - op een matrix. In het eerste geval zit er een boekje bij met een beschrijving van de foutcodes. Soms is zo'n apparaat ingebouwd in het moederbord.

Aanbevolen: