Hoe Maak Je Dia's In Powerpoint

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Dia's In Powerpoint
Hoe Maak Je Dia's In Powerpoint

Video: Hoe Maak Je Dia's In Powerpoint

Video: Hoe Maak Je Dia's In Powerpoint
Video: Automatisch volgende dia in PowerPoint | PowerPoint How To | PPT Solutions 2024, April
Anonim

Voordat u de Power Point-presentatie met objecten gaat vullen, moet u de dia's voorbereiden: maak er een aantal, kies een lay-out voor een handiger rangschikking van objecten en pas het ontwerp aan. De volgende richtlijnen worden gegeven voor Power Point 2007 met toelichting voor de 2003-versie.

Hoe maak je dia's in powerpoint
Hoe maak je dia's in powerpoint

Noodzakelijk

  • Computer
  • Microsoft Office Powerpoint
  • Volgens instructies kunnen werken

instructies:

Stap 1

Manieren om nieuwe dia's te maken.

Om vrijelijk over het beschikbare materiaal te beschikken en de structuur van de presentatie te wijzigen, moet u verschillende blanco dia's voorbereiden.

1. Klik met de rechtermuisknop in het schuifpaneel aan de linkerkant; selecteer in het contextmenu de opdracht Nieuwe dia. Hetzelfde kan worden gedaan in de sorteermodus.

2. Tabblad "Home" - "Dia maken".

Let op: In Power Point 2003, het menu "Invoegen" - "Nieuwe dia" en de knop "Nieuwe dia" op de werkbalk.

Het is handiger om de volgorde van de dia's in de sorteerweergave te wijzigen. De knop om naar deze modus te schakelen bevindt zich in het menu "Beeld", evenals in het onderste deel van het venster: in de versie van 2007 aan de rechterkant, naast de schaal, in de versie van 2003 - aan de linkerkant, onder het diapaneel.

Een dia maken
Een dia maken

Stap 2

Dia-indeling.

Om uw werk te versnellen, kunt u lay-outlay-outs gebruiken voor een titeldia, een dia met een titel en tussenkop, een titel en een lijst, enz.

1. Zoek op het tabblad Start van het lint de knop Lay-out. Roep de lijst op.

2. Om de geselecteerde lay-out toe te passen, klikt u erop met de linkermuisknop.

Opmerking: In Power Point 2003 bevindt Dia-indeling zich in het taakvenster (rechts van de huidige dia). Om een lay-outlay-out te selecteren, klikt u erop met de linkermuisknop. Klik met de rechtermuisknop op het voorbeeld om opties voor het toepassen van de opmaak te selecteren.

Als u vrijelijk over de diaruimte wilt beschikken zonder een vooraf bepaalde rangschikking van objecten te gebruiken, gebruikt u de opmaak "Blanco Slide". Hiermee kunt u willekeurig een willekeurig object op de dia invoegen.

Een opmaaklay-out kiezen
Een opmaaklay-out kiezen

Stap 3

Schuif ontwerp.

Om ervoor te zorgen dat de presentatie een gezicht krijgt, moet u er een bepaald kleurenschema op toepassen.

1. Selecteer op het lint het tabblad Ontwerpen.

2. Beweeg de muisaanwijzer over de ontwerpvoorbeelden en bekijk ze op de huidige dia.

3. Om de gewenste sjabloon op alle dia's toe te passen, klikt u erop met de linkermuisknop. Als u use-cases nodig hebt, klikt u met de rechtermuisknop op het voorbeeld in het lint en selecteert u de gewenste optie in het contextmenu (bijvoorbeeld "Toepassen op geselecteerde dia's").

Opmerking: In Power Point 2003 staat "Dia-ontwerp" in het taakvenster (rechts van de huidige dia). De ontwerpsjablonen worden afzonderlijk geselecteerd en bevatten standaard bepaalde lettertypen en kleurenschema's. Ontwerpopties worden ook geselecteerd door met de rechtermuisknop op het voorbeeld te klikken.

U kunt een presentatie-achtergrond maken zonder sjablonen te gebruiken. Klik met de rechtermuisknop op de huidige dia en selecteer Achtergrond opmaken (in Power Point - "Achtergrond"). Het venster met achtergrondinstellingen wordt geopend, waar u de vereiste parameters wijzigt.

Vergeet niet om de achtergrond van uw presentatie te contrasteren met de kleur van de tekst: donkere achtergrond en lichte tekst, lichte achtergrond en donkere tekst. Dit vergemakkelijkt de perceptie van informatie. De minimale lettergrootte is 18 voor tekst en 22 voor koppen. Er mogen niet meer dan 2 verschillende lettertypes gebruikt worden in de presentatie, bij voorkeur schreefloos (bijvoorbeeld Arial).

Aanbevolen: