Hoe Maak Je Een Powerpoint-presentatie

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Powerpoint-presentatie
Hoe Maak Je Een Powerpoint-presentatie

Video: Hoe Maak Je Een Powerpoint-presentatie

Video: Hoe Maak Je Een Powerpoint-presentatie
Video: Hoe maak je een PowerPoint presentatie? | PowerPoint basics | PPT Solutions 2024, Maart
Anonim

Als u besluit uw idee visueel over te brengen op uw gesprekspartners, dan is een computerpresentatie hiervoor het meest geschikt. Het kan de vorm hebben van een video, een diavoorstelling of een andere animatie. De presentatie kan worden begeleid door stem of muziek. Zoals je ziet is er volop ruimte voor fantasie. De de facto presentatiestandaard van vandaag is een PowerPoint-presentatie.

Hoe maak je een powerpoint-presentatie
Hoe maak je een powerpoint-presentatie

Het is nodig

Een computer met een Windows-besturingssysteem (XP, Vista of Seven), Microsoft Office geïnstalleerd (2003, 2007 of 2010), multimediamateriaal (waarvan je een presentatie gaat maken)

instructies:

Stap 1

Open eerst PowerPoint en ga naar het menu "Bestand". Klik op de knop "Nieuw …". Maak daarna in de linkerkolom het benodigde aantal dia's aan die tijdens de presentatie getoond zullen worden. Om het proces van het maken van een presentatie te vereenvoudigen, kunt u een van de opmaaksjablonen gebruiken of uw eigen sjablonen maken, wat meer geschikt is voor u.

Stap 2

Gebruik vervolgens de items in het menu Invoegen om de gewenste afbeeldingen of muziek aan uw dia's toe te voegen. Gebruik het speciale menu om tekst toe te voegen. Specificeer in de eigenschappen van elke dia hoe lang deze getoond zal worden.

Stap 3

Gebruik de menu-items Opmaak om tekst toe te voegen. Daar zijn, naast het specificeren van de kleur en letterstijl, grafische effecten beschikbaar die uw presentatie kleurrijker en begrijpelijker kunnen maken voor de kijkers.

Stap 4

Terwijl u uw presentatie maakt, kunt u de lay-out van het project bekijken. Druk hiervoor op de functietoets F5, waarna de presentatie van de presentatie begint vanaf de dia die is gemarkeerd. U kunt de weergave verlaten met de Esc-toets.

Stap 5

Als u klaar bent, klikt u op de knop "Opslaan" op de werkbalk en geeft u uw bestand een naam. Hiermee is het maken van de presentatie voltooid.

Aanbevolen: