Hoe Een Batterij In Een Laptop Te Detecteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Batterij In Een Laptop Te Detecteren
Hoe Een Batterij In Een Laptop Te Detecteren

Video: Hoe Een Batterij In Een Laptop Te Detecteren

Video: Hoe Een Batterij In Een Laptop Te Detecteren
Video: Testen en kalibreren van de notebookaccu van HP-notebooks in Windows 8 2024, April
Anonim

Een laptop-accu is een heel handig ding, maar van korte duur. Vroeg of laat komt er een einde aan zijn leven en moet je hem vervangen. Maar eerst moet je uitzoeken waar deze batterij zich in de laptop bevindt.

Hoe een batterij in een laptop te detecteren
Hoe een batterij in een laptop te detecteren

instructies:

Stap 1

De puur mechanische constructie van alle notebookmodellen lijkt erg op elkaar. Om bij de batterij te komen, moet je de laptop omdraaien, dat wil zeggen, werken met de kant die meestal aan de onderkant zit. De secties voor de harde schijf en het RAM-geheugen zijn meestal afgedekt met een deksel en vastgeschroefd. De batterij bevindt zich in het montagegebied van de hoofdsysteemeenheid met de monitor en is meestal niet op de behuizing geschroefd. Het batterijpakket is gemarkeerd met een batterijafbeelding. Er zijn vergrendelingen aan beide zijden van de batterij. Spreid ze uit elkaar en trek de batterij naar u toe.

Stap 2

Als u niet zeker weet of u het gewenste gebied op de koffer heeft gevonden, raadpleeg dan de gebruiksaanwijzing of gebruikershandleiding. Als u de brochure bent kwijtgeraakt, download deze dan van de officiële website van de laptopfabrikant. Om te zoeken dien je het model van je toestel aan te geven, informatie hierover wordt ook weergegeven aan de onderkant van de laptop. Zoek het gedeelte 'Voeding' van de handleiding en volg het advies daar op.

Stap 3

Op voorwaarde dat u de batterij vervangt, moet u een nieuwe kopen die vergelijkbaar is met degene die eerder is geïnstalleerd. Neem hiervoor je oude accu mee om aan de verkoper te laten zien. Batterijen van andere typen kunnen verschillende polariteit van contacten, verschillende connectoren, verschillende spanning hebben. Het gebruik van andere stroombronnen kan leiden tot rook, brand of explosie van de accu. Kortom, naast het kapot gaan van uw laptop, kunt u ernstig letsel oplopen.

Stap 4

Een laptop kan, in tegenstelling tot een mobiele telefoon, werken zonder batterij. Sluit gewoon het snoer van de voedingsadapter aan (die u aansluit om de batterij op te laden) en zet de laptop aan.

Aanbevolen: