Hoe De Batterij In Een Laptop Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij In Een Laptop Uit Te Schakelen?
Hoe De Batterij In Een Laptop Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Batterij In Een Laptop Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Batterij In Een Laptop Uit Te Schakelen?
Video: Hoe Lenovo laptop-batterij te verwijderen in 30 seconden 2024, Mei
Anonim

Tot nu toe zijn er actieve debatten onder amateurs over het juiste gebruik van laptopbatterijen. Velen zijn geneigd te geloven dat het beter is om de batterij los te koppelen wanneer u op het lichtnet werkt. Maar dit is niet altijd waar.

Hoe de batterij in een laptop uit te schakelen?
Hoe de batterij in een laptop uit te schakelen?

Het is nodig

Kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Zelfs moderne oplaadbare batterijen hebben een bepaalde levensduur van de laad-ontlaadcyclus. Dit betekent dat hoe vaker u de batterij gebruikt, hoe eerder deze moet worden vervangen. Vergeet niet om de laptopbatterij alleen los te koppelen als deze is uitgeschakeld. Het verwijderen van de batterij van een draaiende laptop kan beide apparaten beschadigen. Zet uw mobiele computer uit en haal de stekker uit het stopcontact.

Stap 2

Sluit het laptopdeksel en draai het apparaat om. Alle moderne modellen mobiele computers zijn uitgerust met speciale vergrendelingen. Zet ze in de Open positie en verwijder de batterij. Als u van plan bent de batterij voor een lange tijd niet aan te sluiten, laad deze dan minimaal 50% op voordat u deze verwijdert. Dit verlengt de levensduur van de batterij.

Stap 3

Om de batterij in sommige oudere notebookmodellen te verwijderen, moet u de batterijklep openen. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om een paar schroeven los te draaien en open de batterijsleuf. Verwijder de batterij en sluit het deksel.

Stap 4

Sluit uw mobiele computer niet zonder batterij aan op een onbetrouwbare voedingsbron. Bij een plotselinge stroomstoot loopt u het risico niet alleen de voeding te verliezen, maar ook andere belangrijke onderdelen van de computer, zoals het moederbord. De aangesloten batterij neemt de hoofdbelasting over, waardoor de rest van de apparaten wordt gespaard.

Stap 5

Het is erg belangrijk om te begrijpen dat de batterij fungeert als een ononderbroken stroomvoorziening. Als u voortdurend met belangrijke documenten of bepaalde toepassingen werkt die op geen enkel moment kunnen worden voltooid, koppel dan de batterij niet los. Dit geldt met name bij het flashen van verschillende apparaten en het branden van schijven.

Aanbevolen: