Hoe De Batterij Van Een Laptop Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Van Een Laptop Te Controleren?
Hoe De Batterij Van Een Laptop Te Controleren?

Video: Hoe De Batterij Van Een Laptop Te Controleren?

Video: Hoe De Batterij Van Een Laptop Te Controleren?
Video: Laptop batterij reparatie 2024, Mei
Anonim

Wanneer u een mobiele computer koopt, moet u speciale aandacht besteden aan de batterij. Dit is een zeer belangrijk element, waarvan het huwelijk al kan worden bepaald voordat een laptop wordt gekocht.

Hoe de batterij van een laptop te controleren?
Hoe de batterij van een laptop te controleren?

instructies:

Stap 1

Vraag na het selecteren van het model van de mobiele computer om de batterij erin te installeren. Sluit uw laptop aan op netstroom. Schakel dit apparaat niet in. Wacht tot de batterij-indicator 100% aangeeft. Kleuraanduiding wordt soms gebruikt.

Stap 2

Schakel uw mobiele computer in en controleer de meetwaarden van de indicator in het Windows-systeemvak. Komt het cijfer niet boven de 98% uit, dan kun je beter weigeren een laptop met deze accu aan te schaffen. Vraag of u de batterij wilt vervangen of een vergelijkbaar mobiel computermodel wilt testen.

Stap 3

Als de indicator in de lade 99-100% aangeeft, open dan het bedieningspaneel en ga naar het submenu "Voeding" in het menu "Systeem en beveiliging". Voeg een uitgebalanceerd maaltijdplan toe. (Dit is het Windows Seven-systeem).

Stap 4

Start uw audiospeler en schakel de automatische uitschakeling van het laptopscherm uit. Schakel de slaapstand en stand-by uit. Geef het de tijd om de batterij volledig te ontladen. Hiervoor zou 75-85% van de maximale bedrijfstijd van de fabrikant nodig zijn. Als het testen van de laptop geen ernstige tekortkomingen in de batterij aan het licht heeft gebracht, aarzel dan niet om dit apparaat aan te schaffen.

Stap 5

Om de batterij zo lang mogelijk te behouden, moet deze correct worden gebruikt. Vermijd het aansluiten van de accu in situaties waar een netaansluiting kan worden gebruikt. Als je de batterij voor een lange tijd apart van de mobiele computer opbergt, laad hem dan voor tot 50%. Laat een volledig ontladen accu nooit inactief. Dit kan het apparaat beschadigen.

Stap 6

Vermijd natte locaties bij het opbergen van de batterij. Het is beter om een koelkast te gebruiken nadat de batterij in een plastic zak is gewikkeld.

Aanbevolen: