Hoe De Batterij Van Een Laptop Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Van Een Laptop Te Verwijderen
Hoe De Batterij Van Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe De Batterij Van Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe De Batterij Van Een Laptop Te Verwijderen
Video: How To Remove or Replace an Internal (Non-Removable) Laptop Battery 2024, Mei
Anonim

Experts raden het gebruik van mobiele computers met defecte batterijen af. Dit kan leiden tot ernstige oververhitting en daaropvolgende schade aan belangrijke onderdelen van de pc.

Hoe de batterij van een laptop te verwijderen
Hoe de batterij van een laptop te verwijderen

Het is nodig

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - metalen spatel.

instructies:

Stap 1

Veel batterijen worden onbruikbaar lang voordat de aangegeven levensduur is verstreken. Dit wordt meestal veroorzaakt door onjuist gebruik van de batterij en gebrek aan tijdig onderhoud van de batterij. Als u instabiliteit in de batterij opmerkt, gaat u verder met het verwijderen van dit apparaat.

Stap 2

Schakel eerst uw mobiele computer uit. Zorg ervoor dat u de laptop volledig afsluit. Gebruik in deze situatie nooit de winterslaap. Koppel uw mobiele apparaat los van de netstroom. Trek hiervoor de voedingsstekker uit het betreffende stopcontact.

Stap 3

Ontdek het type batterijbevestiging aan de behuizing. Bij oudere laptops worden hiervoor speciale schroeven gebruikt. Draai ze los met een schroevendraaier met een geschikte punt.

Stap 4

Wrik voorzichtig de rand van de batterij los met een metalen spatel of spijkers en verwijder de batterij. Plaats het deksel van het lege compartiment terug.

Stap 5

Bij moderne laptops is geen extra gereedschap nodig om de accu los te koppelen. Onderzoek de vergrendelingen op de mobiele computer.

Stap 6

Verander de positie van de eerste knop. Meestal wordt de gewenste richting gemarkeerd met een pijl. Open de tweede vergrendeling. Hoogstwaarschijnlijk zal het ene uiteinde van de batterij iets omhoog komen na het uitvoeren van deze procedure. Verwijder de batterij.

Stap 7

Sluit uw laptop aan op netstroom. Zet uw mobiele computer aan. Wacht even totdat het besturingssysteem is geladen. Wijzig uw Action Center-instellingen zodat u niet altijd het ontbrekende batterijpictogram ziet.

Stap 8

Als je de batterij niet hebt verwijderd om deze te vervangen, maar de laptop gewoon een tijdje zonder batterij wilt gebruiken, houd dan rekening met een paar belangrijke nuances. Bewaar eerst een volledig ontladen batterij niet voor lange tijd. Sluit de accu minimaal eens per twee maanden aan op uw laptop. Dit voorkomt mogelijke problemen.

Aanbevolen: