Hoe De Batterij Van Een Laptop Te Sparen

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Van Een Laptop Te Sparen
Hoe De Batterij Van Een Laptop Te Sparen

Video: Hoe De Batterij Van Een Laptop Te Sparen

Video: Hoe De Batterij Van Een Laptop Te Sparen
Video: 10 TIPS OM LANGER MET JE LAPTOP ACCU TE WERKEN - TechTime 2024, Mei
Anonim

Een laptop is een trouwe assistent bij studie, werk en communicatie in sociale toepassingen. Maar een van de meest kwetsbare punten van elke laptop is de batterij, waarvan de levensduur van de laptop afhangt van de juiste werking.

Hoe de batterij van een laptop te sparen
Hoe de batterij van een laptop te sparen

instructies:

Stap 1

Om met een laptop aan de slag te gaan, moet u deze niet gebruiken op de minimale lading die in de batterij zat op het moment van aankoop. De batterij moet volledig worden opgeladen en pas daarna beginnen met werken. Om ervoor te zorgen dat de batterij langer meegaat, is het noodzakelijk om het juiste energiebeheerschema te selecteren. Om dit te doen, moet u de modus met de maximale energiebesparing selecteren en de slaapmodus configureren.

Stap 2

Correcte installatie van de laptop kan ook de levensduur van de batterij beïnvloeden. Het moet op een vlakke en stevige ondergrond staan, uit de buurt van verwarmingstoestellen, en de ventilatieopeningen moeten vrij zijn. Dit zal helpen het energieverbruik van verschillende motoren in het koelsysteem te verminderen. Hoe lager de lucht in de kamer, hoe langer de batterijlading meegaat.

Stap 3

Het helpt ook om de batterij te sparen en onnodige modules en applicaties uit te schakelen die niet in gebruik zijn, zoals Wi-Fi. Er moet aan worden herinnerd dat USB-apparaten een aanzienlijke bijdrage leveren aan de belasting van de computer, waarvan het aantal tot het vereiste minimum moet worden teruggebracht.

Stap 4

Een van de belangrijkste elementen van het energieverbruik van een laptop is ongetwijfeld de monitormatrix. Om de batterij te sparen, stelt u uw monitor in op de minimale helderheid. Het verlagen van het luidsprekervolume helpt ook de batterij te sparen.

Stap 5

Het verminderen van de werking van het optische station zal ook het meest effectieve effect hebben op het besparen van energie, aangezien de elektromotor erin een actieve verbruiker van elektriciteit is. Om de belasting van het optische station te verlichten, moet u ervoor zorgen dat er geen schijven zijn die niet tijdens het werk worden gebruikt.

Stap 6

Houd er rekening mee dat de levensduur van de batterij van een laptop afhankelijk is van het aantal keren dat de batterij is opgeladen. Bij aansluiting op het lichtnet wordt de accu automatisch opgeladen, daarom dient bij gebruik van de laptop op de werkplek met een vaste aansluiting op het lichtnet de accu te worden verwijderd.

Aanbevolen: