Hoe De Batterij Op Een Laptop Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Op Een Laptop Te Controleren
Hoe De Batterij Op Een Laptop Te Controleren

Video: Hoe De Batterij Op Een Laptop Te Controleren

Video: Hoe De Batterij Op Een Laptop Te Controleren
Video: How to Test a Laptop Battery - Ec-Projects 2024, Mei
Anonim

Wanneer u een laptop koopt, moet u op veel van zijn parameters letten, waaronder de capaciteit en het type batterij. Bij correct gebruik van de batterij gaat deze een aanzienlijk deel van de tijd mee. Als uw laptop geen software heeft die de batterijlading bewaakt, installeer dan het programma, waarvan er momenteel veel zijn. Met sommige hulpprogramma's kunt u het batterijtype berekenen en zelfs het batterijvermogen herstellen.

Hoe de batterij op een laptop te controleren
Hoe de batterij op een laptop te controleren

Het is nodig

Battery Eater-software

instructies:

Stap 1

Als de batterij onjuist wordt gebruikt, kan de hoeveelheid lading aanzienlijk worden verminderd. Waarom gebeurt dit? Ideaal batterijgebruik betekent dat de batterij volledig wordt ontladen en pas daarna wordt opgeladen, d.w.z. gebruik de voeding maximaal. Het feit is dat een onvolledige ontlading van de batterij ertoe leidt dat deze toestand in het geheugen wordt vastgelegd als de minimale oplaadwaarde. U heeft vast wel eens gehoord dat wanneer u een batterij gebruikt, deze moet worden ontladen en vervolgens op volle capaciteit moet worden gebruikt.

Stap 2

Als u de batterij niet volledig ontlaadt, zal deze na verloop van tijd leeg raken. Herstel van een dergelijke batterij is niet altijd mogelijk. Gebruik het Battery Eater-programma om uw batterijstatus te controleren. Wanneer het opstart, scant het niet alleen de stroombron zelf, maar ook de hele laptop. In het hoofdvenster van het programma worden 2 schalen weergegeven - er wordt aangenomen dat er 2 stroombronnen kunnen zijn. De balk geeft de huidige lading in procenten weer.

Stap 3

In eerste instantie wordt het programma gestart met een Engelse interface, maar in de instellingen kun je de taal wijzigen in Russisch. Boven de batterijstatusbalk worden tellers weergegeven: "Geslaagd" en "Berekening". Met behulp van de gegevens van dit programma kunt u veilig de werkelijke batterijlading beoordelen en de tijd die u heeft voordat u de laptop uitschakelt.

Aanbevolen: