Hoe CCleaner Correct Te Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe CCleaner Correct Te Gebruiken
Hoe CCleaner Correct Te Gebruiken

Video: Hoe CCleaner Correct Te Gebruiken

Video: Hoe CCleaner Correct Te Gebruiken
Video: CCleaner om je pc sneller te maken - How to (Consumentenbond) 2024, Maart
Anonim

Waar is CCleaner voor? Als je intensief gebruik maakt van je computer, internet, programma's installeert of verwijdert, dan begint je computer na verloop van tijd langzaam te werken. Dat wil zeggen, "vuil" hoopt zich daarin op, dat moet worden opgeruimd. Hier zijn veel hulpprogramma's voor, zowel gratis als betaald, eenvoudig en krachtig.

CCleaner
CCleaner

Registeropruimer - CCleaner is zeer eenvoudig te configureren, het zal uw computer op geen enkele manier schaden.

Optimale CCleaner-instellingen voor Windows

Installeer het hulpprogramma en voer het uit. Het eerste item in het menu in de linkerkolom is duidelijk, waar je browsers kunt configureren. Ga naar apps en selecteer de browser die je het meest gebruikt. Vink de vakjes aan naast:

- Internetcache.

- Geschiedenis downloaden.

- Sessie.

Markeer de rest van de items niet, omdat ze nuttig voor u zijn. Het automatisch aanvullen van formulieren is bijvoorbeeld een zeer handige service voor gebruikers. Als u naar een site bent gegaan en het registratie- of abonnementsformulier hebt ingevuld, onthoudt Autocomplete de gegevens.

Wanneer u de site opnieuw opent, ziet u al de voltooide regels van uw gegevens, u hoeft ze alleen maar te bevestigen. Als dit item is aangevinkt, zal uw browser na het opschonen vergeten hoe en waar u zich heeft geregistreerd.

Het logboek van bezochte sites is dat geheugen in de browser waarin het onthoudt welke sites je hebt bezocht. Als u het opruimt, wordt de geschiedenis niet opgeslagen.

Cookies zijn verantwoordelijk voor het onthouden van uw logins en wachtwoorden die u invoert op sites, sociale netwerken waar u zich ooit heeft geregistreerd. Dit is geschikt voor diegenen die niet elke keer hun gegevens moeten invoeren om naar de site of hun pagina te gaan.

U kunt op het pop-upvenster in de browser zelf klikken - "onthoud nooit het wachtwoord voor deze site", en plaats geen vinkje in CCleaner tegenover Cookies. Door dit principe kunt u het opschonen van elke browser in het programma configureren.

Het register opschonen van afval

Schakel de selectievakjes nergens in dit menu uit. Klik gewoon linksonder op de knop - zoek naar problemen. Als u programma's van uw computer verwijdert of als er een storing optreedt, blijven de gegevens hierover in het register staan, wat de computer trager maakt. Daarom, als CCleaner problemen in het register vertoont, moet u dit oplossen.

Dienst

Hiermee kunt u programma's verwijderen die op uw computer zijn geïnstalleerd. De service heeft een autorun-item, het laat zien welke applicaties, programma's samen met het besturingssysteem worden geladen wanneer de computer wordt ingeschakeld. Het is noodzakelijk om dit te controleren en onnodig opstarten uit te schakelen, omdat ze het in- en uitschakelen van de computer of laptop vertragen.

Wanneer u programma's installeert of verwijdert, maakt het systeem herstelpunten waarmee het kan worden hersteld. Maar als er veel van ophopen, nemen ze genoeg geheugen in beslag, wat ook de werking van de computer beïnvloedt. In het menu - Systeemherstel in CCleaner kunt u handmatig onnodige punten verwijderen, waarbij de laatste 2-3 overblijft.

De bovenstaande CCleaner-instellingen voor het opschonen van computers zijn bedoeld voor de gemiddelde gebruiker. Als u een ervaren computerwetenschapper bent, kunt u het programma professioneler aanpassen.

Aanbevolen: