Hoe Een Schijf Correct Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijf Correct Te Branden
Hoe Een Schijf Correct Te Branden

Video: Hoe Een Schijf Correct Te Branden

Video: Hoe Een Schijf Correct Te Branden
Video: XBMCTV - instructievideo om je foto's van de harde schijf af te spelen 2024, Maart
Anonim

Van tijd tot tijd wordt het nodig om bestanden naar een lege schijf te schrijven, bijvoorbeeld bij het opnieuw installeren van het Windows-besturingssysteem. Om de kwaliteit van de opgenomen bestanden onveranderd te houden, moet u speciale programma's gebruiken.

Hoe een schijf correct te branden
Hoe een schijf correct te branden

Het is nodig

  • - lege schijf;
  • - software;

instructies:

Stap 1

Koop gelicentieerde software Nero Burning ROM v 8.0.3.467 of Alcohol 120% v 4.12.0.1 in een gespecialiseerde winkel. Plaats de cd met het programma in het station van uw pc. Voer de licentiesleutel in die in het pakket is afgedrukt. Download de "verse" versie van de stuurprogramma's van de website van de fabrikant van deze software. Installeer ze op uw computer. Start uw Windows-besturingssysteem opnieuw op om alle wijzigingen en updates door te voeren.

Stap 2

Verplaats alle bestanden die nodig zijn voor het opnemen van tevoren naar één map, zodat het in de toekomst handig is om het pad naar hun locatie aan te geven. Selecteer alle bestanden. Klik met de rechtermuisknop op een van de bestanden en ga naar "Eigenschappen". Zoek de regel "Bestandsgrootte". Als dit cijfer hoger is dan 4,7 Gb, moet u een dubbelzijdige dvd gebruiken.

Stap 3

Start de toepassing Alcohol 120% of Nero Burning ROM. Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt linksboven welke schijf u wilt gebruiken, cd of dvd. Als u een dubbelzijdige dvd gebruikt, moet u rechtsonder het tabblad DVD9 (8152 Mb) selecteren. Vink het vakje aan naast de regel "Multisessie-opname".

Stap 4

Klik op de knop Nieuw. Geef in het dialoogvenster dat verschijnt de naam van uw toekomstige schijf op. Open het vervolgkeuzemenu "Bewerken" en klik op de link "Bestanden toevoegen aan opname …". Geef het exacte pad op naar de map waar de vereiste bestanden zich bevinden. Klik op de knop Bestanden toevoegen.

Stap 5

Plaats de schijf in het station van uw pc en klik op de knop "Branden". Na het voltooien van de opname, is het absoluut noodzakelijk om de schijf op fouten te controleren. Klik in het dialoogvenster op de link "Schijf controleren op fouten". Als er geen fouten worden gevonden, wordt de schijf na controle automatisch geopend. De schijf is klaar.

Aanbevolen: