Hoe Schrijf Je Een Correct Cv?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Correct Cv?
Hoe Schrijf Je Een Correct Cv?

Video: Hoe Schrijf Je Een Correct Cv?

Video: Hoe Schrijf Je Een Correct Cv?
Video: Hoe maak je een krachtig CV? 2024, April
Anonim

Een cv is een document dat wordt opgesteld bij het zoeken naar een baan. Het moet een afspiegeling zijn van uw loopbaantrajecten, werkervaring en uw vaardigheden. Het cv moet u in het best mogelijke licht voor de werkgever presenteren, daarom moet de voorbereiding ervan met de grootste zorg worden behandeld.

Hoe schrijf je een correct cv?
Hoe schrijf je een correct cv?

Het is nodig

  • - computer met internettoegang;
  • - Microsoft Word.

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Word, maak een nieuw document om een cv te maken. Schrijf in het midden bovenaan het blad uw achternaam, voornaam, patroniem in hoofdletters. Geef op de volgende regel alle contactgegevens aan (adres, telefoonnummers, e-mailadres). Selecteer de tekst en stel de uitlijning in op het midden. Het is beter om de rest van de cv-tekst in de tabel te schrijven. Voeg een tabel toe met de opdracht "Tabel" - "Tabel toevoegen", specificeer het aantal rijen - 8, het aantal kolommen - 2.

Stap 2

Voer de titel van het eerste gedeelte van het cv in de cel linksboven in - "Over mij" of "Persoonlijke informatie", en schrijf vervolgens in de rechtercel de geboorteplaats en -datum, informatie over de burgerlijke staat. Schrijf in de volgende cel de titel van de sectie "Doel", geef in de cel aan de rechterkant de positie aan die u wilt innemen. Het volgende gedeelte is "Studeren". Vermeld de instellingen voor hoger onderwijs waar je bent afgestudeerd, met vermelding van de specialiteit, kwalificaties en het jaar van start en afstuderen. Bijvoorbeeld, "2000 - 2005 - Kiev National University - specialiteit" Economie "- kwalificatie" Econoom, accountant ". Duid elke onderwijsinstelling aan op een nieuwe regel.

Stap 3

Voer een titel in voor de volgende sectie, "Werkervaring". Voer in het veld aan de rechterkant informatie in over de organisaties waarin u van de laatste naar de eerste hebt gewerkt. Het is raadzaam om alleen die functies te vermelden die relevant zijn voor uw doel. Voorbeeld van record: 2005 - 2011 - PP "Solnyshko", Zaporozhye - econoom. Voeg ook een lijst toe van uw verantwoordelijkheden en prestaties op deze werkplek om een uitgebreid cv samen te stellen.

Stap 4

Geef eventueel de volgende secties de naam "PC-vaardigheid" (lijst de programma's die u bezit), "Taalvaardigheid", "Persoonlijke kwaliteiten", "Geavanceerd". De volgorde van de secties is niet belangrijk. Geef zoveel mogelijk informatie op die u kan helpen bij het invullen van de functie. Ga naar de website om voorbeelden van cv's voor verschillende functies te bekijke

Stap 5

Houd u aan de volgende richtlijnen bij het opstellen van de tekst van uw cv: rangschik de tekst op één pagina, controleer de tekst op fouten, structureer de tekst zodat u deze gemakkelijk kunt bekijken, vermeld in het cv mensen die u een aanbeveling kunnen geven.

Aanbevolen: