Zelf Stuurprogramma's Op Uw Computer Bijwerken

Zelf Stuurprogramma's Op Uw Computer Bijwerken
Zelf Stuurprogramma's Op Uw Computer Bijwerken

Video: Zelf Stuurprogramma's Op Uw Computer Bijwerken

Video: Zelf Stuurprogramma's Op Uw Computer Bijwerken
Video: HP software en stuurprogramma's automatisch bijwerken met HP Support Assistant 2024, April
Anonim

Op zichzelf is het proces van het bijwerken van stuurprogramma's niet ingewikkeld, maar voor een aantal gebruikers is dit iets onbegrijpelijks, en zonder de hulp van een computerwizard is er niets aan de hand. In theorie is deze taak bedoeld om te worden uitgevoerd door een automatische systeemupdate, maar betrouwbaarder op zichzelf.

Zelf stuurprogramma's op uw computer bijwerken
Zelf stuurprogramma's op uw computer bijwerken

Wat zijn stuurprogramma's en waarom ze bijwerken?

In eenvoudige bewoordingen is een stuurprogramma een klein programma dat het besturingssysteem helpt een specifiek apparaat te zien: een printer, smartphone, webcam, enz., Evenals de componenten van de computer zelf.

Na verloop van tijd brengen ontwikkelaars nieuwe versies van applicaties uit die al op het systeem zijn geïnstalleerd en elke dag worden gebruikt. Door akkoord te gaan met het downloaden van een bijgewerkte versie van een reeds bekend programma, ontvangt de gebruiker niet alleen een bijgewerkte interface, maar ook verbeterde functionaliteit. En hier beginnen soms verrassingen: een programma en hulpprogramma dat stabiel draaide, begint te bevriezen, werkt niet goed en sluit vanzelf af. Dit is de reden om verouderde stuurprogramma's bij te werken met nieuwe die zijn aangepast voor de nieuwe software.

De veiligste en gemakkelijkste methoden om stuurprogramma's bij te werken

Laten we eens kijken naar verschillende manieren om stuurprogramma's snel bij te werken naar de nieuwste versies waarvoor geen speciaal programma op de computer hoeft te worden geïnstalleerd. Het duurt een paar minuten en een stabiele internetverbinding.

1. Selecteer op de website van de fabrikant de driversectie in het ondersteuningsmenu. Geef op de software-updatepagina die wordt geopend het besturingssysteem, bitness en de volledige naam op van het apparaat waarvoor u het stuurprogramma wilt bijwerken. Een paar muisklikken en je bent klaar. De methode is het meest betrouwbaar in termen van antivirusbeveiliging.

2. De gratis service DriverPack Solution was een van de eersten die hulp bood bij het updaten en vinden van stuurprogramma's die niet in het systeem waren geïnstalleerd. De site is eenvoudig en intuïtief. Het enige dat de gebruiker hoeft te doen, is op de knop te klikken en te downloaden. Nadat de analyser op de computer is gestart, wordt een venster geopend waarin de stuurprogramma's die moeten worden bijgewerkt, worden aangegeven met vinkjes.

Let op: je moet de vakjes naast de drivers en programma's die je niet nodig hebt uitvinken, anders worden ze voor een bedrijf op je computer geïnstalleerd. Voordat u een installatie of driverupdate uitvoert, moet u een herstelcontrolepunt maken!

P. S. Aan de hand van deze eenvoudige instructie kunt u niet alleen de stuurprogramma's bijwerken, maar ze ook in het systeem installeren als de schijf verloren gaat.

Aanbevolen: