Een Lay-outprogramma Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Lay-outprogramma Kiezen
Een Lay-outprogramma Kiezen

Video: Een Lay-outprogramma Kiezen

Video: Een Lay-outprogramma Kiezen
Video: SketchUp LayOut – Getting Started (How to Use LayOut for SketchUp Pro) 2024, April
Anonim

Er zijn veel programma's, zowel betaald als gratis, ontworpen voor het elektronisch vouwen van boeken, kranten, tijdschriften, boekjes en andere papieren producten. De keuze voor een lay-outprogramma hangt af van de doelen en doelstellingen van de lay-outontwerper, maar ook van zijn ervaring en persoonlijke voorkeuren.

Wat is het beste lay-outprogramma?
Wat is het beste lay-outprogramma?

instructies:

Stap 1

Het meest populaire en veelzijdige programma is Adobe's InDesign-product. Tot op heden is de 6e versie uitgebracht, die InDesign CS6 wordt genoemd. Als je veel moet werken met afbeeldingen en kolommen, bijvoorbeeld bij het typen van kranten, geïllustreerde tijdschriften en boeken met complexe structuren, dan is InDesign jouw keuze. Het heeft alle functies die je nodig hebt en is vrij eenvoudig te leren. De hele lay-out komt erop neer dat je tekst of afbeeldingen in frames invoegt (zoals "vierkanten" en "rechthoeken") en ze vervolgens in de gewenste volgorde op de strook rangschikt. Dit is erg handig, vooral als je de richtlijnen gebruikt en de sneltoetsen onder de knie hebt.

Daarnaast biedt Adobe veel programma's die het leven van een lay-outontwerper enorm vereenvoudigen: dezelfde Adobe Illustrator of Adobe Photoshop. En in de nieuwste versie van InDesign is er een "vloeiende lay-out", die de lay-out van pagina's met verschillende formaten aanzienlijk vereenvoudigt.

Daarnaast wordt InDesign steeds vaker gebruikt bij de lay-out van websites.

Stap 2

Adobe PageMaker is een ander product van Adobe. Natuurlijk is het gebruik van PageMaker tegenwoordig een stap terug van het gebruik van InDesign, aangezien PageMaker al enkele jaren niet meer wordt ondersteund vanwege de komst van InDesign. PageMaker is de voorloper ervan. Maar sommige bedrijven blijven het gebruiken - ofwel uit gewoonte, ofwel vanwege "zwakke" computers waarop "coolere" software gewoon niet zal werken, of om andere redenen. PageMaker heeft, net als InDesign, goede functionaliteit en een gebruiksvriendelijke interface, het belangrijkste is om de "sneltoetsen" onder de knie te krijgen en het werk zal koken.

Stap 3

Voor hypercomplexe documenten en technische boeken met een enorme hoeveelheid formulieren, tabellen, grafieken en andere visuele informatie, is het beter om Ventura Publisher, TeX of FrameMaker te gebruiken. Met hun hulp is het eenvoudig om het ontwerp van tekstinformatie te automatiseren.

Stap 4

Voor de opmaak van kleurboekjes, aankondigingen, posters en andere "visuele" informatie, waarbij de kwaliteit van de afbeelding voorop staat en de tekst secundair is, is het aangewezen om de goede oude Photoshop of CorelDraw te gebruiken. Ze zijn speciaal ontworpen voor afbeeldingen. Als u echter een glossy catalogus of een reclameboekje met meerdere pagina's publiceert, is het onverstandig om deze volledig in een grafische editor te zetten. Het is beter om afzonderlijke elementen op te maken, ze op te slaan als een grafisch bestand en ze dan pas op de strip te plaatsen, bijvoorbeeld met InDesign.

Stap 5

Sommige mensen typen "op de oude manier", dat wil zeggen in MS Word. Dit is in principe acceptabel als je geen extra software wilt installeren en je boek zo simpel is als een sinaasappel en niet veel elementen heeft. Hij vindt een dergelijke aanpak echter onprofessioneel onder lay-outontwerpers. Bovendien is Word in de eerste plaats een programma voor het typen en bewerken van tekst, en het is onwaarschijnlijk dat het met zijn hulp zal werken om gedrukte producten van hoge kwaliteit te produceren.

Aanbevolen: