Hoe Te Kiezen Tussen Een Desktopcomputer En Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Te Kiezen Tussen Een Desktopcomputer En Een Laptop
Hoe Te Kiezen Tussen Een Desktopcomputer En Een Laptop

Video: Hoe Te Kiezen Tussen Een Desktopcomputer En Een Laptop

Video: Hoe Te Kiezen Tussen Een Desktopcomputer En Een Laptop
Video: Laptop of desktop: Wat past bij jou? 2024, April
Anonim

Elektronische computers op lampen verschenen in de eerste helft van de 20e eeuw en waren bedoeld voor de behoeften van wetenschappers en het leger. In de loop van de tijd kwamen computers het leven van gewone mensen binnen in twee handige formaten: een personal computer en een laptop.

Hoe te kiezen tussen een desktopcomputer en een laptop
Hoe te kiezen tussen een desktopcomputer en een laptop

Waarom desktopcomputer

Het grote voordeel van een desktopcomputer is de uitbreidbaarheid. Een laptop is een soort eenmalige aankoop - de processor en de meeste onderdelen kunnen niet worden vervangen. In het geval dat een van de belangrijkste componenten (harde schijf, beeldscherm, moederbord) niet onder de garantie valt, kost het repareren van een laptop u nauwelijks minder dan het kopen van een nieuw apparaat. Computerhardware veroudert in rap tempo: laptops zijn daarop geen uitzondering. Als je laptop te langzaam wordt, kun je geen high-speed unit kopen.

Een stationaire computer is verstoken van deze problemen. Als je van de nieuwste games houdt die processorsnelheid vereisen, is het raadzaam om op een vaste pc te blijven. U kunt een grote monitor op de systeemeenheid aansluiten - hiermee kunt u van uw stationaire computer een volwaardig multimediacentrum maken.

Waarom laptop

Het voordeel van een laptop is de draagbaarheid. Het is onmogelijk om een desktopcomputer mee te nemen naar een zakelijke bijeenkomst in een gezellig café. Ook bespaart de laptop u de problemen die gepaard gaan met de aanschaf van extra apparaten. In de regel kunt u hem onmiddellijk verbinden met internet en hem gaan gebruiken. Een stationaire computer vereist mogelijk monitorinstellingen, installatie van stuurprogramma's, enz.

Mocht u in de nabije toekomst naar een andere stad gaan verhuizen of op een toeristische reis gaan, dan heeft een laptop voor u veel de voorkeur boven een stationaire computer. Hij is lichter in gewicht, waardoor u op transport kunt besparen. In geval van problemen kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met het servicecentrum van het bedrijf van de fabrikant (in de regel worden stationaire computers uit verschillende blokken samengesteld).

Alternatieve opties

Een tablet, een mobiel apparaat met toetsenbord kan veel praktischer zijn voor mensen die veel bewegen. Android- en iOS-tablets kunnen routinehandelingen vereenvoudigen. Er zijn veel handige applicaties en games beschikbaar voor deze besturingssystemen. Ze zijn mobiel en gemakkelijk mee te nemen. Als je thuis wifi hebt, kun je naadloos films kijken, boeken lezen, enz. op je mobiele apparaat.

Heb je echt een computer nodig?

De optie zonder enige vorm van computertechnologie heeft ook recht op leven. De aanwezigheid van een computer met toegang tot internet maakt het mogelijk om veel films te kijken, te communiceren op sociale netwerken en op websites te surfen. Als u tijdens uw dienst geen enorme hoeveelheden informatie hoeft op te nemen, kan het zinvol zijn om uzelf in ieder geval thuis tegen computerverslaving te beschermen.

Aanbevolen: