Wat Kun Je Beter Kiezen: Een Gameconsole Of Een Krachtige Pc

Wat Kun Je Beter Kiezen: Een Gameconsole Of Een Krachtige Pc
Wat Kun Je Beter Kiezen: Een Gameconsole Of Een Krachtige Pc

Video: Wat Kun Je Beter Kiezen: Een Gameconsole Of Een Krachtige Pc

Video: PC vs PS4 Graphics Comparison 2022, September
Anonim

Tegenwoordig begrijpen zelfs mensen ver van de wereld van de game-industrie dat moderne videogames niet alleen op een gespecialiseerde gameconsole kunnen worden gespeeld, maar ook op een gewone pc. De juiste keuze maken voor een bepaald apparaat is erg moeilijk, aangezien elke optie zijn eigen voor- en nadelen heeft.

Wat kun je beter kiezen: een gameconsole of een krachtige pc
Wat kun je beter kiezen: een gameconsole of een krachtige pc

Als we de pc beschouwen in vergelijking met de gameplatforms Xbox en Sony Playstation, dan zal op het eerste gezicht het voordeel aan de kant van de pc liggen vanwege zijn veelzijdigheid. Natuurlijk ondersteunen moderne gameconsoles dergelijke entertainmentopties als video's kijken, naar muziek luisteren, chatten op sociale netwerken, surfen op internet en nog veel meer, het gebruik van dergelijke applicaties is niet zo handig als op een gewone pc of laptop. Bovendien is de gameconsole totaal ongeschikt voor werk.

Aan de andere kant, als je een computer uitsluitend voor games nodig hebt, is het in dit geval logisch om na te denken over het kopen van een gameconsole. Om moderne games te kunnen spelen, moet je pc zijn uitgerust met moderne elektronica, die helemaal niet goedkoop is. Bovendien raakt "gaminghardware" zeer snel verouderd en vereist een constante "upgrade", wat op zijn beurt resulteert in serieuze financiële investeringen.

Met spelplatforms doen zich dergelijke problemen niet voor, aangezien game-ontwikkelaars inhoud specifiek voor specifieke apparaten vrijgeven (Xbox One, Xbox 360, PS3, PS4), zodat de eigenaar van de console zich geen zorgen hoeft te maken dat de nieuwe game "niet gaat".

Economisch gezien lijkt het kopen van een gameconsole het meest winstgevend. Deze trend geldt echter niet voor games. Feit is dat games voor consoles meerdere malen duurder zijn, waardoor eigenaren van Sony Playstation en Xbox consoles veel geld moeten uitgeven aan nieuwe games. De hoge kosten van games voor consoles zijn te wijten aan het feit dat ze worden uitgebracht op grote dvd- en Blu-Ray-schijven, die, zoals u weet, zich onderscheiden door hun hoge kosten.

De situatie met een pc is precies het tegenovergestelde - deze heeft een volwaardig besturingssysteem met verschillende hulpsoftware, zodat de bestanden voor het installeren van het spel zo kunnen worden gecomprimeerd dat ze op één gewone cd passen. Bovendien hebben pc-gebruikers de mogelijkheid om sommige games volledig gratis te downloaden.

De kosten van games zijn lang niet de enige bepalende factor bij de keuze voor een multimedia-apparaat, ook het aanbod aan games zal hierbij een belangrijke rol spelen. Ondanks het feit dat er een aantal exclusieve games voor elk platform zijn, overtreft de markt voor gameconsoles de pc-markt met ongeveer 6-7 keer. Daarom denken de ontwikkelaars van populaire gameseries vooral aan de eigenaren van consoles. Als de consolemarkt niet verzadigd was met een groot aantal hoogwaardige games, zou het geen zin hebben om een ​​gameconsole te kopen.

Een ander criterium dat van grote invloed is op de keuze tussen een gameconsole en een pc, is het genre van voorkeursgames. Ben je bijvoorbeeld een fan van Japanse RPG-games, dan is de Sony Playstation-console het beste voor jou, aangezien 90% van alle games in dit genre specifiek voor dit platform worden uitgebracht. Als je liever strategieën speelt, dan kun je zeker beter een pc kopen, aangezien 99% van alle strategieën specifiek voor een computer zijn ontwikkeld.

Populair per onderwerp