Een Schijf Formatteren: Wat Heeft Het Voor Zin?

Inhoudsopgave:

Een Schijf Formatteren: Wat Heeft Het Voor Zin?
Een Schijf Formatteren: Wat Heeft Het Voor Zin?

Video: Een Schijf Formatteren: Wat Heeft Het Voor Zin?

Video: Een Schijf Formatteren: Wat Heeft Het Voor Zin?
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, Mei
Anonim

Het formatteren van de harde schijf van een computer is een zeer belangrijke procedure, waardoor de gebruiker de mogelijkheid krijgt om er verschillende informatie op te schrijven.

Een schijf formatteren: wat heeft het voor zin?
Een schijf formatteren: wat heeft het voor zin?

De harde schijf formatteren

Het formatteren van een schijf is een zeer belangrijk proces. Mensen die dit concept voor het eerst tegenkomen, zullen misschien verbaasd zijn dat na voltooiing absoluut alle informatie die op de harde schijf is opgeslagen, wordt verwijderd. Formatteren kan zowel op een harde schijf als op verschillende verwisselbare media. Het formatteringsproces lijkt erg op defragmentatie. Het enige verschil tussen beide is dat schijfdefragmentatie erg lang kan duren, en het resultaat zal hetzelfde zijn. Door de schijf te formatteren wordt de zogenaamde fragmentatie geëlimineerd. Dankzij deze procedure kan de gebruiker gemakkelijk alle informatie op de harde schijf verwijderen en tegelijkertijd zijn bestandssysteem wijzigen.

Opmaakstappen

Het opmaakproces zelf kan uit verschillende fasen bestaan. Allereerst vindt schijfformattering op laag niveau plaats. In dit stadium wordt het gegevensopslaggebied gemarkeerd (de hoeveelheid die wordt ingenomen door de informatie die op het medium is opgeslagen). Tijdens deze procedure worden speciale sectoren gecreëerd waarin, indien nodig, besturingsprogramma-informatie wordt vastgelegd.

De tweede fase omvat het verdelen van de harde schijf in partities. Elke gebruiker heeft bijvoorbeeld een "harde schijf C:" op zijn computer (de naam van de harde schijf kan verschillen, afhankelijk van de voorkeuren van de gebruiker). De fase van het partitioneren van de harde schijf in partities is helemaal niet nodig. Als u de hele harde schijf niet in afzonderlijke delen opsplitst, wordt er slechts één harde schijf gemaakt.

De laatste stap is opmaak op hoog niveau. Het is dit type formattering dat op een computer wordt uitgevoerd, wanneer het nodig is om de harde schijf onmiddellijk vanuit het besturingssysteem te formatteren. Tijdens deze procedure wordt het toekomstige bestandssysteem van de harde schijf geselecteerd: FAT32 of NTFS. FAT32 is ideaal als kleine bestanden op de harde schijf worden opgeslagen. NTFS is het beste voor het tegenovergestelde geval (natuurlijk blijft de mogelijkheid om kleine bestanden op te slaan en te gebruiken). Opmaak op hoog niveau kan anders zijn: compleet en snel. Natuurlijk duurt het volledig formatteren iets langer, maar in dit geval worden de slechte sectoren gecorrigeerd en wordt de tabel van een bepaald bestandssysteem geschreven. Bij snel formatteren wordt alleen de laatste stap uitgevoerd.

Aanbevolen: