Een Schijf Formatteren Voor Installatie

Inhoudsopgave:

Een Schijf Formatteren Voor Installatie
Een Schijf Formatteren Voor Installatie

Video: Een Schijf Formatteren Voor Installatie

Video: Een Schijf Formatteren Voor Installatie
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, April
Anonim

Een van de allereerste vaardigheden die elke actieve desktop- of laptopgebruiker zou moeten hebben, is het installeren of opnieuw installeren van een besturingssysteem. Nu hebben we het over de familie van de meest populaire besturingssystemen - Windows. Voordat u begint met de installatie van een nieuw besturingssysteem op de harde schijf, moet deze volledig worden ontdaan van informatie. Het is vooral belangrijk om dit te doen in een situatie waarin er al een ander besturingssysteem op is geïnstalleerd.

Een schijf formatteren voor installatie
Een schijf formatteren voor installatie

Het is nodig

Windows XP of Seven installatieschijf

instructies:

Stap 1

Een van de meest betrouwbare manieren om partities op een harde schijf te formatteren, is door deze op een andere computer aan te sluiten. Koppel de harde schijf los van uw pc en sluit deze als secundaire computer aan op de tweede computer. Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is gestart. Open "Deze computer", selecteer de schijfpartitie die u wilt formatteren, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Formatteren". Specificeer het bestandssysteem van de toekomstige schone partitie. Als u van plan bent er een nieuw besturingssysteem op te installeren, is het beter om het NTFS-formaat te kiezen.

Stap 2

Als het niet mogelijk is om de harde schijf op een andere computer aan te sluiten, kunt u deze meteen formatteren voordat u het besturingssysteem installeert. Als het gaat om Windows XP, start u het installatieproces en wacht u tot het venster voor het selecteren van de partitie van de schijf op die u van plan bent om het systeem te installeren, wordt weergegeven. Houd er rekening mee dat Windows XP Installer geen bewerkingen op de harde schijf toestaat, zoals het maken, verwijderen of wijzigen van partities. Selecteer het gebied waar u Windows wilt installeren en klik op "Volgende". Er gaat een venster voor u open met keuze uit verschillende opties. Selecteer "Formaat naar NTFS (snel)".

Stap 3

In het geval van het Windows Seven-besturingssysteem is alles veel interessanter. Met het installatieprogramma voor deze versie kunt u op uw harde schijf verwijderen, formatteren en nieuwe partities maken. Wacht op het moment waarop u wordt gevraagd een partitie te selecteren waarop u het besturingssysteem wilt installeren. Klik op het opschrift "Disk Setup". Markeer de gewenste partitie van de harde schijf en klik op het opschrift "Formaat". Als u wilt, kunt u een nieuwe sectie maken of bestaande wijzigen. Om dit te doen, verwijdert u een van de secties en maakt u verschillende nieuwe aan.

Aanbevolen: