Een Schijf Formatteren Als De Schijf Niet Is Gepartitioneerd

Inhoudsopgave:

Een Schijf Formatteren Als De Schijf Niet Is Gepartitioneerd
Een Schijf Formatteren Als De Schijf Niet Is Gepartitioneerd

Video: Een Schijf Formatteren Als De Schijf Niet Is Gepartitioneerd

Video: Een Schijf Formatteren Als De Schijf Niet Is Gepartitioneerd
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Voor een volledige reiniging van de harde schijf is het aan te raden om de formatteerfunctie te gebruiken. Hierdoor kun je relatief snel alle verborgen en systeembestanden verwijderen. Bovendien wordt dit proces gebruikt om het type bestandssysteem te wijzigen.

Een schijf formatteren als de schijf niet is gepartitioneerd
Een schijf formatteren als de schijf niet is gepartitioneerd

Noodzakelijk

  • - Partitie Beheerder;
  • - Acronis Disk Director;
  • - DVD-schijf.

instructies:

Stap 1

Het formatteren van een specifieke lokale schijf is meestal eenvoudig. Het probleem is dat Windows de partitie waarop het besturingssysteem zelf is geïnstalleerd niet kan opschonen. Gebruik in zo'n situatie speciale software.

Stap 2

Verbind uw computer met internet en download een opstartschijfkopie met Acronis Disk Director of Partition Manager. Bereid een lege cd of dvd voor.

Stap 3

Download het branden van ISO-bestanden. Hiermee kunt u snel een afbeelding naar schijf schrijven, terwijl u alle eigenschappen van de originele schijf behoudt. U kunt ook de toepassing Nero Burning ROM gebruiken.

Stap 4

Schrijf de gedownloade afbeelding naar een schijfstation. Start uw computer opnieuw op en voer het programma uit vanaf de schijf. Selecteer nu met de linkermuisknop de aangesloten harde schijf.

Stap 5

Klik op de knop "Formaat". Selecteer in het gestarte menu de parameters voor de implementatie van dit proces. Wijzig indien nodig het type bestandssysteem.

Stap 6

Bevestig de wijzigingen door op de knop "Taken uitvoeren" te klikken. Wacht tot de procedure om de harde schijf te formatteren is voltooid.

Stap 7

Als u het beschreven algoritme niet kunt volgen, gebruik dan een tweede computer om de harde schijf te formatteren. Zet je computer uit. Verwijder de harde schijf.

Stap 8

Installeer de harde schijf in de systeemeenheid van een andere computer. Als alle slots van het moederbord bezet zijn, gebruik dan een adapter waarmee je harde schijven met een IDE (SATA)-interface op de USB-poort kunt aansluiten.

Stap 9

Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Start vervolgens het menu "Deze computer". Formatteer de gewenste harde schijf met behulp van de functies van het besturingssysteem. Als u de instellingen van de harde schijf moet verfijnen, installeer dan de Partition Manager- of Acronis-toepassingen die onder Windows draaien.

Aanbevolen: