Heeft De Laptop Een Eigen Batterij Voor Bios

Inhoudsopgave:

Heeft De Laptop Een Eigen Batterij Voor Bios
Heeft De Laptop Een Eigen Batterij Voor Bios

Video: Heeft De Laptop Een Eigen Batterij Voor Bios

Video: Heeft De Laptop Een Eigen Batterij Voor Bios
Video: How to replace laptop BIOS battery with a standard PC battery 2024, Mei
Anonim

Elke laptop en stationaire personal computer heeft een soort BIOS-batterij, die dient als back-upvoeding en opslag van instellingen. Indien nodig kan deze eenvoudig en eenvoudig worden vervangen door een nieuwe.

Heeft de laptop een eigen batterij voor bios
Heeft de laptop een eigen batterij voor bios

BIOS-batterij in laptop

Zoals je misschien wel vermoedt, dient de BIOS-batterij in de eerste plaats als een extra reserve aan computerkracht. Ten tweede behoudt het de bruikbaarheid van zijn CMOS-geheugen. Dit geheugen slaat de configuratie van de personal computer op, dat wil zeggen verschillende soorten systeeminstellingen die in het BIOS zijn gemaakt. Het is vermeldenswaard dat de fabrikant van de BIOS-batterij letterlijk geen rol speelt. Het punt is dat ze qua kwaliteit bijna allemaal hetzelfde zijn. Meestal gaat zo'n batterij 2 tot 5 jaar mee. Wat betreft de kosten, het is erg goedkoop - ongeveer 50 roebel.

Batterij vervanging

Elke gebruiker kan zelfstandig uitzoeken of de BIOS-batterij moet worden vervangen. Dit moet meestal worden gedaan als: de tijd en datum regelmatig verloren gaan, evenals als de klok achterloopt op de huidige, wanneer verlopen certificaten verschijnen (meestal verschijnt dit bericht wanneer u de browser probeert te starten), als de antivirus aangeeft dat de databases verouderd zijn, geen programma's gebruiken, enz. Om de BIOS-batterij te vervangen, moet u eerst naar de winkel gaan en een nieuwe kopen. Daarna moet u de computer opnieuw opstarten en het BIOS openen met de Del-knop. Alle instellingen moeten op een stuk papier worden gekopieerd. Dit wordt gedaan omdat na het plaatsen van een nieuwe batterij alle instellingen automatisch teruggezet worden naar de fabrieksinstellingen.

Helaas is het vervangen van de batterij op een laptop iets moeilijker dan op een desktopcomputer, maar deze procedure zal zelfs voor beginnende gebruikers nog steeds geen ernstige problemen veroorzaken. De manier om de BIOS-batterij op een laptop te vervangen, hangt voornamelijk af van het ontwerp van het geïnstalleerde moederbord, de structuur van de laptopbehuizing en de methode om de batterij te installeren. De eigenaar van het apparaat zal de laptop moeten demonteren: open de verwijderbare hoes aan de onderkant van het apparaat en trek de batterij eruit. Het bevindt zich meestal onder de tape of folie. Dit wordt gedaan zodat het niet in contact komt met andere componenten en niet opwarmt. De batterij kan op het moederbord worden gesoldeerd en er kunnen enkele problemen optreden. Om het te krijgen, moet je eerst een van de uiteinden lossolderen en pas daarna eruit halen. Een nieuwe wordt op dezelfde plaats geïnstalleerd en de uiteinden worden in dezelfde groeven geïnstalleerd als de oude. Het enige dat overblijft is om de laptop weer in elkaar te zetten en op te starten. Het testen van het systeem begint, waarna u weer uw eigen BIOS-instellingen kunt instellen en de computer kunt gebruiken zoals voorheen.

Aanbevolen: