Een Harde Schijf Voor Gegevens Formatteren

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Voor Gegevens Formatteren
Een Harde Schijf Voor Gegevens Formatteren

Video: Een Harde Schijf Voor Gegevens Formatteren

Video: Een Harde Schijf Voor Gegevens Formatteren
Video: 5 minuten: Formatteren externe harde schijf op MAC | May2Learn 2024, Mei
Anonim

De bewerking van het formatteren van een harde schijf die gegevens bevat, kan nodig zijn voor de volledige reiniging voordat deze helemaal opnieuw wordt gebruikt. De procedure zelf in Windows OS is niet ingewikkeld en vereist geen extra software.

Een harde schijf voor gegevens formatteren
Een harde schijf voor gegevens formatteren

instructies:

Stap 1

Start Windows Verkenner door op CTRL + E te drukken of door te dubbelklikken op de snelkoppeling Deze computer op het bureaublad.

Stap 2

Zoek en klik met de rechtermuisknop op de schijf die u wilt formatteren. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de regel "Formaat". Op deze manier opent u een venster waarin u enkele instellingen kunt instellen voor de komende opmaakbewerking.

Stap 3

Selecteer een opmaakmethode. Als u het selectievakje naast de woorden "Snel (wis de inhoudsopgave)" aanvinkt, worden de gegevens op de schijf niet vernietigd. Alleen de inhoudsopgave van de schijf wordt gewist, dat wil zeggen dat het besturingssysteem geen gegevens meer heeft over waar en wat zich op dit medium bevindt, maar het als leeg beschouwt. Alle nieuwe gegevens zullen de oude bestanden overschrijven. Dit type opmaak kost veel minder tijd, dus als u bestaande bestanden niet hoeft te overschrijven, is het beter om deze methode te gebruiken.

Stap 4

Vink het vakje naast "Compressie gebruiken" aan als u de hoeveelheid gegevens die na het formatteren op de schijf past iets wilt vergroten. Houd er echter rekening mee dat de compressieprocedures voor elke opslag van gegevens en uitpakken voor elke meting de belasting van de computerprocessor aanzienlijk zullen verhogen.

Stap 5

Wijs (indien nodig) een aangepaste naam toe voor deze schijf in het veld Volumelabel en selecteer een sectorgrootte in het veld Clustergrootte en klik vervolgens op de knop Start om de formatteringsprocedure te starten.

Stap 6

De beschreven reinigingsmethode is niet van toepassing op de schijf waarop het huidige besturingssysteem zich bevindt. Om het te formatteren, start u op vanaf een andere schijf. Als uw computer slechts één systeemschijf heeft, kunt u bijvoorbeeld een DOS-diskette maken en deze als opstartschijf gebruiken. De formatteringsbewerking in DOS is heel eenvoudig, typ gewoon de opdrachtregel "format D:", waarbij D de letter is van de schijf die moet worden geformatteerd, en druk op de Enter-toets. Om zo'n opstartbare diskette te maken, plaatst u deze in de drive en opent u het formatteervenster voor die drive zoals hierboven beschreven. Dit activeert het onderste item in het instellingenvenster - "Maak een opstartbare MS-DOS-schijf". Vink het vakje ernaast aan en maak een opstartbare diskette.

Aanbevolen: