Hoe De Batterij Op Het Moederbord Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Op Het Moederbord Te Vervangen?
Hoe De Batterij Op Het Moederbord Te Vervangen?

Video: Hoe De Batterij Op Het Moederbord Te Vervangen?

Video: Hoe De Batterij Op Het Moederbord Te Vervangen?
Video: Which battery should I buy for motherboard? CMOS battery replacement 2024, April
Anonim

Er kunnen vreemde dingen gebeuren met uw computer. De datum en tijd gaan verloren elke keer dat de computer wordt uitgeschakeld; wanneer de computer opstart, verschijnen "vreemde" berichten dat er wijzigingen zijn aangebracht in het BIOS, hoewel u daarin niets hebt gewijzigd. Deze symptomen geven aan dat de batterij van uw computer bijna leeg is. Deze batterij zit in een speciaal slot op het moederbord en is eenvoudig te vervangen.

Hoe de batterij op het moederbord te vervangen?
Hoe de batterij op het moederbord te vervangen?

Het is nodig

Computer, CR2032 lithiumbatterij, schroevendraaier, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Voordat u de batterij vervangt, moet u deze kopen. U dient een CR2032-batterij aan te schaffen. Het ziet eruit als een platte tablet en wordt in veel computerwinkels verkocht.

Stap 2

Draai de schroeven los waarmee het deksel van de zijbehuizing is bevestigd en verwijder het. De toegang tot het moederbord wordt geopend. Zoek een batterij. Dit is niet moeilijk, het wordt meestal met de markering naar boven in de socket geïnstalleerd en er zijn geen vergelijkbare onderdelen op het moederbord.

Stap 3

Verwijder de oude batterij. Om dit te doen, buigt u voorzichtig de vergrendeling op de aansluiting en de batterij komt boven de rand uit. Pak de batterij met uw vingers vast en trek er lichtjes aan. Let er bij het uitvoeren van deze procedures op dat u het oppervlak van het moederbord en de onderdelen naast de batterijaansluiting niet beschadigt.

Stap 4

Installeer een nieuwe batterij op het moederbord. De batterij moet op een glad oppervlak worden geplaatst met de markeringen naar boven gericht. In dit geval moet de vergrendeling deze stevig in de houder bevestigen.

Stap 5

Sluit het deksel van uw computer en zet hem aan. Stel indien nodig de parameters in het BIOS in en pas de datum en tijd aan. Controleer of de computerinstellingen niet meer worden gereset bij het afsluiten.

Aanbevolen: