Hoe Stuurprogramma's Te Installeren Na Het Vervangen Van Het Moederbord

Inhoudsopgave:

Hoe Stuurprogramma's Te Installeren Na Het Vervangen Van Het Moederbord
Hoe Stuurprogramma's Te Installeren Na Het Vervangen Van Het Moederbord

Video: Hoe Stuurprogramma's Te Installeren Na Het Vervangen Van Het Moederbord

Video: Hoe Stuurprogramma's Te Installeren Na Het Vervangen Van Het Moederbord
Video: Upgraden het moederbord vervangen 2023, Maart
Anonim

Elk van de gebruikers van computerapparatuur of consumentenelektronica kreeg de opdracht om een driver te vinden voor het normaal functioneren van een laptop, camera of printer.

Hoe stuurprogramma's te installeren na het vervangen van het moederbord
Hoe stuurprogramma's te installeren na het vervangen van het moederbord

Waar kan ik het stuurprogramma vinden en downloaden

Moderne moederbordfabrikanten voegen meestal een set stuurprogrammaschijven bij hun hoofdproduct. Als u wordt geconfronteerd met het feit dat er geen stuurprogramma's in de doos met het moederbord zitten, gebruik dan de officiële website van de fabrikant. Elke bekende fabrikant heeft tegenwoordig zijn eigen bedrijfswebsite, die ook wordt gebruikt om gebruikers van zijn producten te ondersteunen. In de regel kunnen alle stuurprogramma's worden gedownload van een speciaal gedeelte van deze site.

Meestal gaat aan het downloaden een eenvoudige procedure vooraf om het gewenste bestand te bepalen in de vorm van een vraag-antwoord. Controleer voordat u het stuurprogramma downloadt welke versie van Windows op uw computer is geïnstalleerd, 32-bits of 64-bits. Dit is een zeer belangrijk detail, aangezien een stuurprogramma dat is ontworpen voor een 32-bits versie niet werkt op een 64-bits systeem.

Hoe de driver te installeren?

Het stuurprogramma wordt geladen in de vorm van een uitvoerbaar bestand of in de vorm van een gearchiveerd bestand in zip-, rar-formaat of in de vorm van een zelfuitpakkend archief. Om te installeren, pakt u het archief uit en voert u het bestand setup.exe uit. Dan doet het programma alles zelf. Het enige dat u nog hoeft te doen, is uw computer na de installatie opnieuw op te starten, maar in sommige gevallen zal de installatiewizard dit ook voor u doen.

Het is handig om de procedure voor het installeren van stuurprogramma's te overwegen op een specifiek voorbeeld van het vervangen van een moederbord door een Asus Maximus V Gene-model. Het besturingssysteem is opnieuw geïnstalleerd, maar er is geen geluid. Om naar een stuurprogramma te zoeken, gaat u naar de ASUS-ondersteuningssite en stelt u de parameters in van het product waarvoor het stuurprogramma wordt gezocht in de zoekvensters. De eerste is het moederbord, de tweede is de LGA 1155-chipset en de derde is het Maximus V Gene-model.

Soms is het moeilijk om te bepalen welke merken en modellen componenten in de computer zijn gemonteerd. In dergelijke gevallen is het handig om een speciaal gratis pc-auditprogramma te gebruiken dat de geïnstalleerde apparaten controleert, informatie zoekt en een rapport uitbrengt. Nadat u alle gegevens hebt ingevoerd, klikt u op "Zoeken" en de site geeft het selectievenster voor het besturingssysteem weer. Selecteer de Windows-optie en voer Algemeen zoeken uit. Open op de bestandsbibliotheekpagina het tabblad Geluid. De site toont automatisch een tabel met geluidskaartmodellen, waardoor het gemakkelijk is om de fabrikant van de kaart te achterhalen. In dit geval is dat Realtek. Om te downloaden, moet u de bijgewerkte versie en de downloadserver selecteren.

Het blijft om het gedownloade archief te vinden, het uit te pakken in de eerder gemaakte map en het installatiebestand setup.exe uit te voeren. Na de installatie moet u uw computer opnieuw opstarten.

Populair per onderwerp