Hoe De Batterij Van Het Moederbord Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Van Het Moederbord Te Vervangen?
Hoe De Batterij Van Het Moederbord Te Vervangen?

Video: Hoe De Batterij Van Het Moederbord Te Vervangen?

Video: Hoe De Batterij Van Het Moederbord Te Vervangen?
Video: Which battery should I buy for motherboard? CMOS battery replacement 2024, April
Anonim

Een lege batterij op een moederbord kan een aantal problemen voor de gebruiker veroorzaken, van een onjuiste weergave van de systeemtijd tot het resetten van BIOS-instellingen en het onvermogen om het systeem te betreden. Helaas weet niet iedereen hoe hij van dit probleem af kan komen.

Het ziet eruit als een typische
Het ziet eruit als een typische

Noodzakelijk

pincet, schroevendraaier, nieuwe batterij, systeemeenheid

instructies:

Stap 1

Dus als u de eerste waarschuwingssignalen van het overlijden van de systeembatterij opmerkt, aarzel dan niet om deze te vervangen. We hebben een pincet en een kruiskopschroevendraaier nodig. Schakel eerst de computer uit, koppel de draden van het toetsenbord, de muis en de randapparatuur los. Verwijder de twee schroeven aan de zijkant en koppel de monitorkabel los van de connector van de grafische kaart. Als dit de eerste keer is dat u uw computer uit elkaar haalt, kijk dan goed en onthoud waar elk van de draden was aangesloten. Daarna kunt u doorgaan met het openen van de systeemeenheid.

Stap 2

Leg de systeemeenheid op zijn kant. Zoek op het achterpaneel de twee schroeven waarmee het zijpaneel vastzit en verwijder ze met een schroevendraaier, waarna het paneel kan worden verwijderd. Je blik opent een foto van de binnenkant van de computer. Onderzoek het oppervlak van het moederbord zorgvuldig voor de locatie van de systeembatterij. Het heeft de vorm van een tablet met een diameter van ongeveer een centimeter.

Stap 3

Pak het pincet en trek het voorzichtig uit de zitting, zorg ervoor dat het in de juiste positie zit. Zorg ervoor dat u de contactplaten daarbij niet buigt. U kunt zo'n batterij kopen bij de dichtstbijzijnde winkel die computeraccessoires verkoopt. Aangezien er verschillende soorten batterijen zijn, moet u degene die u zojuist hebt verwijderd als voorbeeld nemen.

Stap 4

Plaats de gekochte batterij voorzichtig met een pincet in de stoel, zonder de polariteit om te draaien. Daarna plaatsen we het zijpaneel terug, bevestigen het met schroeven, plaatsen de systeemeenheid op zijn plaats en sluiten er alle benodigde apparaten op aan. Als je ineens vergeet waar wat is aangesloten, maakt het niet uit, bijna alle aansluitingen hebben verschillende soorten connectoren, dus eigenlijk is het moeilijk om iets te verwarren. Daarna zetten we het netwerk aan en starten we de computer, zorgen we ervoor dat de problemen met de lege batterij verdwenen zijn.

Aanbevolen: